Discovery kertoi Tokion olympialaisten paketistaan – Yle-legenda selostaa yleisurheilua, entinen F1-selostaja uimahyppyjä

Vapaasti katsottava TV5-kanava näyttää Tokion kesäolympialaisten tapahtumia ainoana suomalaisena tv-kanavana ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä. Suoratoistopalvelu discovery+ on puolestaan ainoa palvelu, josta voi seurata olympialaisten jokaisen suorituksen, kilpailun tai ottelun. Discoveryn kovatasoinen asiantuntijatiimi tuo lähetyksiin näkemyksiä lukuisten arvokisamitaleiden ja -kilpailuiden voimalla.

Heinäkuussa olympiatuli vihdoin leimahtaa Tokiossa, kun kesäolympialaiset käynnistyvät vuoden alkuperäistä suunnitelmaa myöhemmin globaalin pandemian siirrettyä kisat. Tokion olympiatapahtumat on katsottavissa ympäri vuorokauden viikon jokaisena päivänä TV5:lta ja discovery+:lta. Olympiakokonaisuus täydentyy Kutosen ja Eurosport 1- ja 2 -kanavien näyttämällä sisällöllä.

Olympialaisten esitysoikeudet omistava Discovery on tehnyt Ylen kanssa alilisensiointisopimuksen, jonka mukaan olympialaisia näkyy myös Ylen kanavilla, poislukien Discoveryn yksinoikeuslajit: uintiurheilu ja koripallo sekä illan paras katseluaika kello 19-21. Uintiurheilulajeihin kuuluvat uinti, avovesiuinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo. Koripallon osalta seurataan yksinoikeudella sekä naisten että miesten turnauksia ja ensimmäistä kertaa olympialaisissa nähtävää 3×3-koripalloa. Kokonaisuudessaan kesäolympialaisista on tarjolla suomalaisille ilmaista tv-tarjontaa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Discovery Finlandin urheilupäällikkö Antti Haajanen on tyytyväinen olympialähetysten nimekkääseen tekijälistaan. ”Koripallon osalta voi sanoa, että meillä on todellinen dream team, kun mukana ovat miesten maajoukkueen päävalmentaja, joukkueen entinen ja nykyinen kapteeni sekä naisten koripallon ja 3×3 koripallon erityisen hyvin tunteva entinen ammattipelaaja. Uinnissa Hanna-Maria Hintsan ja Jani Sievisen asiantuntemus ja valovoimaisuus ovat omaa luokkaansa”, Haajanen toteaa.

”TV5:lla pääpaino on luonnollisesti yksinoikeuslajeissamme eli uintiurheilussa ja koripallossa, mutta esitämme ilmaskanavillamme runsaasti myös muita palloilulajeja sekä nyrkkeilyä. Uinnin ja yleisurheilun koosteet esitämme yksinoikeusikkunassamme kello 19 ja kisapäivien tapahtumat niputetaan päivittäisissä TV5:n studiolähetyksissä kello 20”, Haajanen kertoo.

Discoveryn olympiatiimistä löytyy asiantuntemusta ja arvokisamitaleita

Olympialähetyksiä välittävät Discoveryn kanavilla kokeneet ja meritoituneet ammattilaiset. Selostajista, asiantuntijoista ja toimittajista kootusta tiimistä löytyy vahvaa osaamista niin eri lajeista kuin toimitustyöstä. Uusien tekijöiden lisäksi lähetyksissä kuullaan useita Eurosportin kanavilta tuttuja selostajia ja asiantuntijoita.

Päivittäistapahtumat koostavassa TV5:n studiolähetyksessä juontajina toimivat useista tv-tuotannoista tutut ammattilaiset Juhani Henriksson ja Hanna-Riikka Kaski. Tokiosta tunnelmia välittää toimittaja Kaj Kunnas.

Koripallo
Discoveryn koripallotiimin asiantuntijaketjua johtaa maajoukkueen monivuotinen päävalmentaja Henrik Dettmann. Kentälläkin vastuuta kantaneet Susijengin Shawn Huff ja Teemu Rannikko jakavat tietämystään sekä studiossa että selostuskopissa. Huff ja Rannikko ovat edustaneet Suomea yhteensä lähes 350 kertaa ja johdattaneet maajoukkueen useisiin arvokisoihin. Kaksikon asema suomalaisessa koripallossa on kiistaton, sillä Rannikko on maajoukkueen entinen kapteeni ja Huff nykyinen. Naisten maajoukkueen entinen huippupelaaja ja Bundesliigassa vuonna 2014 parhaaksi ulkomaalaispelaajaksi valittu Tiina Sten täydentää koripallotiimin. Tokion kesäolympialaisissa nähdään ensimmäistä kertaa myös 3×3 koripallo. Uudessa pelimuodossa kolmehenkiset joukkueet pelaavat puolikkaalla kentällä. Koripallo-otteluiden selostuksista vastaavat lajin tapahtumia eri kanavissa vuosia välittäneet Kristian PalotieSaku Mäkynen, Tomi Tiilikainen ja Otto Tolonen. Koripallo on Tokion kesäolympialaisissa Discoveryn yksinoikeuslaji.

Uintilajit
Uintilajien asintuntijoiden Jani Sievisen ja Hanna-Maria Hintsan (os. Seppälä) arvokisamitalisaldo on vertaansa vailla. Yhteensä kaksikon kaulaan on ripustettu 48 MM- ja EM-kisamitalia, mukaan lukien Sievisen olympiahopea Atlantan 1996 kesäkisoista. Sievinen on toiminut Eurosportin uintilähetyksissä asiantuntijana jo vuodesta 2007. Uintiselostajana kuullaan itsekin aikoinaan maajoukkueessa uinutta ja myöhemmin vuosia lajin selostajana toiminutta Tommy Rundgrenia. Uintilajit näkyvät Tokion kesäolympialaisissa Discoveryn kanavilla yksinoikeudella. Uintilajeihin kuuluvat lisäksi avovesiuinti, uimahypyt, taitouinti ja vesipallo.

Tennis
Tenniksen olympiaturnauksessa asiantuntijana toimii suomalaisen tennishistorian menestynein pelaaja Jarkko Nieminen, joka nousi maailmanlistalla parhaimmillaan sijalle 13. Nieminen on tullut tutuksi myös Eurosportin tennislähetyksistä jo useiden vuosien ajan. Tarkkoja huomioita ja pelianalyysejä lähetyksissä esittävä Nieminen edusti Suomea kolmissa olympialaisissa. Tennisselostajina toimivat vuoden tennistoimittajaksi valittu Arne Six sekä toinen Eurosportin suosittu tennisääni Arno Seiro.

Pyöräily
Peter Selin on tullut tunnetuksi yli vuosikymmenen ajan Eurosportin maantiepyöräilyn äänenä, joka maalailee koukuttavasti pyöräilyn klassikokilpailuiden useita tunteja kestäviä etappeja. Asiantuntijana toimii entinen maantiepyöräilyn ammattilaisajaja Jussi Veikkanen. Kymmenen vuoden ammattilaisuran yksi tähtihetkistä Veikkaselle oli vuoden 2009 Ranskan ympäriajon mäkikirietappien kärkipaikka ja johtajan pallopaita.

Yleisurheilu
Yleisurheilussa riittää paljon tapahtumia kentällä ja sen ulkopuolella. Selostuskopista tapahtumia välittää jo vuodesta 1984 alkaen olympiakisoja selostanut Hannu-Pekka Hänninen sekä Eurosportilta tuttu Julius Vauhkonen. Yleisurheiluasiantuntijana toimii maastohiihdon ja kestävyysurheilun valmentajana niiden tv-asiantuntijana pitkään toiminut Toni Roponen.

Studiojuontajat
Juhani Henriksson ja Hanna-Riikka Kaski

Toimittaja
Kaj Kunnas

Uinti
Tommy Rundgren, selostaja
Jani Sievinen, asiantuntija
Hanna-Maria Hintsa, asiantuntija

Uimahypyt
Oskari Saari, selostaja

Koripallo
Tomi Tiilikainen, selostaja
Kristian Palotie, selostaja
Saku Mäkynen, selostaja
Otto Tolonen, selostaja 3×3
Henrik Dettmann, asiantuntija
Shawn Huff, asiantuntija
Teemu Rannikko, asiantuntija
Tiina Sten, asiantuntija

Lentopallo
Toni Flink, selostaja
Oskari Saari, selostaja
Henry Järvinen, selostaja

Tennis
Arno Seiro, selostaja
Arne Six, selostaja
Jarkko Nieminen, asiantuntija

Pyöräily
Peter Selin, selostaja
Jussi Veikkanen, asiantuntija

Yleisurheilu
Hannu-Pekka Hänninen, selostaja
Julius Vauhkonen, selostaja
Toni Roponen, asiantuntija

Nyrkkeily
Jani Rajalin, selostaja

Lähde: Discovery Finland


50.00 jättikerroin Suomen MM-kullalle!

1. Avaa pelitili Unibetille.
2. Jos ensitalletuksesi on min. 20€, saat 5X10€ ilmaisvedon jos Leijonat ei voita kultaa.
3. Betsaa ja katso! Jääkiekon MM-kisat ovat nähtävissä Unibet TV:ssä.