Kova tuuli puhalteli Kalifornian Chula Vistassa Yhdysvaltain olympiaharjoituskeskuksessa, jossa Brittiläisten Neitsytsaarten Chantel Malone voitti pituushypyn ponkaistuaan 710. Tulosta siivitti 4,7 metriä sekunnissa puhkunut myötätuuli. Malonen paras hyppy ennätyskelpoisessa tuulessa kantoi 705 (+1,6).

Malone, 29, on kokenut pituushyppääjä, jolta sujuu myös pikajuoksu ja kolmiloikka. Hän ponkaisi aiemmin tänä vuonna Bradentonissa Floridassa ennätyksensä 708, joka toi 18 sentin parannukseen toissa vuonna hypättyyn ennätykseen. Chula Vistassa Malonen sarja oli tasokas: 682 (+3,1), 706 (+4,7), 705 (+1,6), 710 (+4,7) ja 670 (+3,4)

Yhdysvaltan moninkertainen arvokisamenestyjä Brittney Reese venytti 2,4 metriä sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa 705 ja oli toinen.

Yhdysvaltain Keturah Orji voitti naisten kolmiloikan ennätyksellään ja kauden kärkituloksella 14,92. Myötätuulta hypyssä oli 1,1 metriä sekunnissa. Aiempi oma ennätys oli toissa vuoden 14,72. Rio de Janeiron olympiakisojen nelonen ponnisti kilpailussa myös 14,74 ja 14,56 kantaneet hypyt. Niissä myötäistä oli 2,7 ja 2,9 metriä sekunnissa.

Yhdysvaltain Chris Benard vei miesten kolmiloikan kevään kärkituloksella 17,15 (+2,0).

Italian Lanassa Espanjan María Vicente kokosi seitsenottelussa maansa ennätyspisteet 6304 ja kohensi samalla omaa ennätystään reilut 100 pistettä. Irlannin Kate O’Connor oli toinen maansa ennätyksellä 6297.

Morrison kiihdytti Miamissa 10,87

Jamaikan Natasha Morrison kiihdytti Miamissa 100 metrin ennätyksensä 10,87 (+1,3 m/s). Aiempi 2015 juostu ennätys koheni 0,09 sekuntia. Finaalin ennätysjuoksuaan hän pohjusti pinkaisemalla alkuerissä 10,98. Bahaman Tynia Gaither oli toinen ajalla 11,02.

MM-kisojen 400 metrin mitalisti Fred Kerley pinkaisi samaisessa kilpailussa 100 metriä kauden kärkiaikaan 9,91 (+ 2,0 m/s). Britti Zharnel Hughes voitti 200 metriä kovassa myötätuulessa (+ 3,5 m/s) ajalla 19,93.

Lähde: Urheiluliitto