Maastojuoksun SM-kilpailut juostaan Joensuussa 9. toukokuuta. Tapahtuma on yleisöltä suljettu, ja kilpailun järjestelyissä noudatetaan Joensuun terveysviranomaisten hyväksymiä korona-ajan rajoituksia.

– ­Korona-ajan turvallisuuteen liittyvät suunnitelmat on käyty läpi Pohjois-Karjalan sosiaali- ja terveyspalvelujen kuntayhtymän Siun soten kanssa, ja vastaava tartuntatautilääkäri Marjo Papinniemi on ne hyväksynyt, sanoo kilpailunjohtaja Tuomo Lehtinen.

– Kuten korona-aikana yleensä, kilpailun järjestämiseen liittyy se varaus, että muutoksia voi tulla, jos koronan suhteen tapahtuu jotakin dramaattista.

Pukuhuoneita ja myyntipisteitä ei ole

SM-maastot kilpaillaan Joensuun Laulurinteen alueella, jonne on opastus valtatie 9:ltä Siilaisen liittymästä.

– Kilpailualueelle pääsevät vain urheilijat, toimitsijat, media ja seurojen valmentajat. Valmentajakortteja jaetaan seuroille SM-kilpailuohjeiden mukainen määrä. Kaikilla kilpailualueella olevilla tulee olla kulkulupa, joten urheilija-, toimitsija- ja valmentajakortit on syytä pitää mukana, Lehtinen sanoo.

Toimitsijat, valmentajat ja median edustajat käyttävät kilpailualueella olleessaan maskia ja urheilijat tullessaan palkintojen jakoon.

– Pukuhuoneita ei ole, eikä alueella ole myyntipisteitä. Osanoton varmistus tapahtuu vain sähköisesti, jotta käynnit kilpailutoimistossa ovat mahdollisimman lyhyitä. Suosittelemme, että kilpailunumerot hakee yksi seuran edustaja, Lehtinen sanoo.

– Reitti voisi kuvata monipuoliseksi. Se on kohtuullisen raskas. Mukana on kaksi terävää nousua ja pari pienempää tömpärettä, Lehtinen kertoo.

– Reittiin voi tutustua kilpailun aattopäivänä lauantaina (8.5.), mutta kilpailun aikana kilpailureitillä ovat ainoastaan vuorossa olevan lajin urheilijat.

Kilpailuissa ei käytetä perinteistä callingia. Lähtöalueelle kuljetaan ajanottomattojen yli 5 minuuttia ennen oman startin alkua. Tavaroiden säilytystä varten alueella on narikka, ja maaliintulon jälkeen urheilijat ohjataan reitin ulkopuolelle.

Lähde: Urheiluliitto