Saara Hakanen on kaivanut naftaliinista vanhan suosikkilajinsa korkeushypyn ja lisännyt sen lajirepertuaariinsa Yhdysvaltain yliopistokilpailuissa. Kolmiloikka ja pituushyppy ovat toki etusijalla.

– Korkeushypyn taso on täällä aika paljon matalampi, joten siitä on helpompi saada ”koululle” pisteitä ja päästä mahdollisesti NCAA:n eli yliopistojen mestaruuskilpailuihin, Hakanen sanoo.

– Keskityn kolmiloikkaan ja pituushyppyyn. Tarkoitus on olla hyvässä kunnossa kesällä. 22-vuotiaiden EM-kilpailut Bergenissä ovat tavoitteena.

Hakanen, 21, kilpailee ja opiskelee multimediajournalismia Oklahoman valtionyliopistossa. Helmikuisessa hallikilpailussa hän sivusi viisi vuotta vanhaa korkeushypyn ennätystään ylittämällä 178.

– Se oli sellainen ex tempore -juttu. En paljon treenaillut korkeushyppyä ennen kilpailua. Hyppäsin siinä samassa hallikilpailussa ensin kuusi kierrosta kolmiloikkaa. Se oli sellainen viiden tunnin kisarupeama, Hakanen muistelee.

– Tein sen enemmän omaksi ilokseni. Olen aina tykännyt korkeushypystä. Siihen minulla olisi muuten parhaat edellytykset, mutta olen siihen lyhyt.

Lähde: Urheiluliitto