Suomalainen yleisurheilija rikkoi ennätyksensä Yhdysvalloissa – Parempaa on vielä luvassa: ”Nopeus on kehittynyt tosi paljon”

© Kuva: Getty Images

Yleisurheilija Saara Hakanen kilpailee ja opiskelee multimediajournalismia Oklahoman valtionyliopistossa.

Hän hyppää kevään aikana jokusen korkeushyppykilpailun. Harjoittelu hänen opinahjonsa liettualaisen hyppylajien valmentajan, entisen kolmiloikkaajan Zivile Pukstienen johdolla keskittyy kolmiloikan ja pituushypyn kehittämiseen.

Hallikilpailuissa Hakanen kohensi kolmiloikan ennätystään 15 senttiä tulokseen 13,18, joka rikkoi 22-vuotiaiden EM-rajan. Kevään ulkoratakilpailuissa hän on ponnistanut pituushypyssä sentin päähän ennätyksestään tuloksella 608. Parempaa on kuitenkin luvassa.

– Nopeus on kehittynyt täällä tosi paljon, mikä on auttanut. Olin hyvässä kunnossa jo viime kesänä, mutten koronajuttujen takia tullut Suomeen. Kesä meni täällä treenaillessa ja näyttää siltä, että kilpailu- ja treenipaussi oli hyväksi, Hakanen miettii.

– Uskon, että loppukauden tuloksiin tulee vielä reippaasti lisää, kun vähän herkistelen. Tänä vuonna olen herkistellyt vain vähän yhteen hallikilpailuun. Tärkeimmät kilpailut täällä ovat touko-kesäkuun vaihteessa.

Lähde: Urheiluliitto


David Hasselhoff tarjoaa 20 ilmaiskierrosta

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Wheelz-kasinolle.
  • Kun ilmainen pelitili on rekisteröity, tilillesi ilmestyy 20 ilmaiskierrosta ilman omaa talletusta!
  • Tallettajat saavat lisäksi 300€ bonuksen + 100 ilmaiskierrosta lisää.