Telinevoimistelun EM-kilpailut päättyivät Suomen naisten osalta perjantaina, kun Sveitsin Baselissa käytiin neliottelun loppukilpailu.

Tampereen Voimistelijoiden Maisa Kuusikko, 15, voimisteli upeasti 13:nneksi tuloksella 51,266. EM-karsinnassa Kuusikko oli finaaliin valituista voimistelijoista 18:s, joten hän nousi viiden sijan verran loppukilpailussa. Kuusikko onnistui perjantaina myös parantamaan pisteitään sekä hypyssä, permannolla että puomilla karsintapisteistään. Nojapuilla tamperelainen ei enää yltänyt karsinnoissa tulleeseen uuteen ennätykseensä (13,566).

– Ihan mahtava fiilis! Oli kiva kisata, ja kaikki meni aivan superhyvin, häkeltynyt Kuusikko sai sanotuksi finaalin päätyttyä.

Myöhemmin tänä vuonna 16-vuotta täyttävä Kuusikko kilpailee nyt ensimmäistä kauttaan aikuisten arvokisoissa.

Oulun Pyrinnön Ada Hautalan, 17, sijoitus oli 21:s tuloksella 47,832. Karsinnoissa hän tuli finaalivoimistelijoista 20:nneksi. Hautala onnistui perjantaina hypyssä paremmin kuin karsinnassa.

– Tänään ei ollut ihan minun päiväni. Harkkahallissa meni paljon paremmin kuin kisa-areenalla, mutta olen kuitenkin tyytyväinen hyppyyni. Kisassa oli aika paljon uusia juttuja, jotka vähän jännittivät eivätkä menneet niin hyvin tänään, Hautala summaa finaaliaan.

Naisten telinevoimistelun maajoukkuevalmentaja ja EM-tiiminvetäjä Pauliina Savola on tyytyväinen suojattiensa suorituksiin.

– Aivan todella hienosti ja tyylikkäästi molemmat tekivät tänään. Oli ihan hirveän kivaa olla heidän kanssaan kisoissa, ja me kaikki nautimme tosi paljon. Adalla tänään ehkä sellaiset pienet vaaran paikat, joita tässä on ollut, epäonnistuivat, mutta kuten Ada sanoikin, harkkahallissa nekin menivät hienosti. Molemmat tytöt olivat kuitenkin tosi energisiä ja iloisia tänään areenalla, ja Maisalta tuli aivan supersuoritus, Savola kehuu.

Ennen Kuusikkoa ja Hautalaa edellinen suomalainen neliottelun EM-finalisti oli Annukka Almenoksa, joka sijoittui vuoden 2002 kilpailuissa EM-neliottelun 17:nneksi.

Tämänvuotisen neliottelun Euroopan mestariksi voimisteli Venäjän Viktoria Listunova, joka keräsi finaalissa pisteet 56,731. Kuusikon ikäinen voimistelija on neliottelun hallitseva nuorten maailmanmestari ja Venäjän mestari, ja hänkin kilpailee ensimmäistä vuottaan aikuisten arvokisatasolla. Venäläisten kaksoisvoiton varmisti karsinnan voittaja Angelina Melnikova pisteillään 55,432. EM-pronssin vei Ison-Britannian Jessica Gadirova pistein 55,10.

Lähde: Voimisteluliitto