Johanna Peiponen helppoon mestaruuteen – muuttanut harjoitteluaan tälle kaudelle: ”Se meni odotetusti”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Lapin Johanna Peiponen uusi viimevuotisen mestaruutensa naisten 10 kilometrillä. Peiposelle juoksu oli helppo. Hän sai säästellä voimiaan 4 kilometrin kilpailuun. 

– Se meni odotetusti. Se oli kuin kovauhtinen harjoitus, matkan ajassa 35.27 kiertänyt Peiponen sanoi.

Peiponen on hakenut tälle kauden terää harjoitteluunsa lisäämällä normaaliin kestävyysharjoitteluun pikajuoksunomaisia lyhyempiä vetoja ja voimaharjoittelua.

– Olen kellottanut Johannalle lyhyempiä vetoja, mutta 600 metrin vedot ovat olleet se tärkein. Niitä on nyt juostu viikottain, tyttärensä valmentaja Aila Peiponen sanoi.

Lyhyemmillä vedoilla ja runsaalla keskivartaloteenillä on Aila Peiposen mukaan haettu askeleseen terävyyttä ja rullaavuutta.

– Ja onhan se askel nyt myös lyhyempi, Johanna Peiponen sanoi.

Peiposen haaveissa välkkyy Tokion olympiakisojen 10000 metriä. Kesän ensimmäinen tavoite on juosta hyvä 10000 metriä heinäkuussa Birminghamin Euroopan cupissa,

Kova alkuvauhti sopi Leponiemelle, Chydenius sai kaiken irti

Lempäälän Kisan Klaara Leponiemi oli Joensuussa toinen 29 sekuntia Peiposen jäljessä. 22-vuotias Leponiemi oli toinen myös kolme viikkoa sitten puolimaratonin SM-kilpailussa.

– Olen Iloisesti yllättänyt, kun olen juossut niin vähän maastossa enkä ole maastossa kilpaillut näin pitkällä matkalla. Reipas lähtö sopi minulle. Jos lähden liian hitaasti, en osaa kiihdyttää.

Kolmanneksi juoksi viime vuoden tavoin Gamlakarleby IF:n Nina Chydenius. Hän jäi Peiposesta 37 sekuntia. Mikkelin Kilpa-Veikkojen Taru Häyrinen oli viime vuoden tavoin neljäs. Viidenneksi ylsi espanjalainen, Helsingin Juoksijoita edustava Nerea Abrego.

Peiponen ja Chydenius irtosivat muilta jo ensimmäisen kilometrin jälkeen. Kolmen kilometrin paikkeilla oli Chydeniuksenkin annettava periksi Peiposelle. Puolimatkan Peiponen ohitti ajassa 17.28 ja Chydenius 17.40. Leponiemi saavutti Chydeniuksen kahdeksannella kilometrillä ja nousi toiseksi.

– Tarkoitus oli saada täydet maitohapot ja kestää loppuun asti. Ei ollut mikään mukava juoksu, Chydenius kertoi.

– Lupasin kultamitalin valmentajalleni Håkan Prestille, joka täytti 70 vuotta kaksi päivää sitten, mutta hän tyytyi nyt pronssimitaliin. Tästä on hyvä jatkaa.

Chydeniukselle kesän pääkilpailu on Kalevan kisojen 10000 metriä.

Miesten ja naisten 10 kilometrin yhdistetyn joukkuekilpailun voitti Turun Urheiluliiton kolmikko Niklas Wihlman, Henrik Goesch ja Aino Niemi.

Lähde: Urheiluliitto


TAMPA JYRÄSI 8-0 VIIMEKSI – MITEN VOITTOKERROIN ON NYT 50.00?
KYLLÄ YHDELLÄ EUROLLA VOITAT 50 EUROA!

Näin saat Tampan jättikertoimen:
1.
Avaa pelitili Nordicbetille.
2. Talleta
3. Pelaa 1€ NY ISLANDERS – TAMPA BAY -matsiin vaihtoehdolle lopullinen voittaja Tampa Bay kertoimella 50.00