Kaikki eivät muista, että Tony Halme esiintyi ensimmäisenä suomalaisena UFC:ssä.

Hän kohtasi Randy Couturen UFC 13 -tapahtumassa vuonna 1997. Halmeella oli tunnetusti sana hallussa, ja mies osasikin promota myös tätä ottelua.

– Menen oktagoniin tappamaan tai tulemaan tapetuksi. Ensin yritän lyödä häntä niin lujaa kuin mahdollista. Jos se ei osu, pusken häntä päälläni. Jos se menee ohi, revin hänen kätensä tai jalkansa irti. Mitä tuleekin, olen valmis, sanoi Halme tuimana ottelua ennen UFC:lle.

Halme ei kuitenkaan ollut valmis siihen, mitä hän sai vastaansa. Todellisuus selvisi vain kahdessa sekunnissa. Halme lähti juoksemaan päin Couturea ja toteutti suunnitelmaansa: lyönti ei kuitenkaan osunut. Komean uran amatööripainissa tehnyt Couture hyppäsi voimalla Halmeen jalkoihin, ja suomalaisjätti oli heti nurin.

Matossa Halme oli täysin hukassa. Couture sai takakuristusotteen miehestä, ja ottelu oli ohi alle minuutissa.

Ottelu oli Couturen ensimmäinen vapaaotteluammattilaisena. Vastassa ei ollut mitään turha kaveri, sillä Couture nousi myöhemmin UFC:ssä sekä raskaansarjan että alemman raskaansarjan mestariksi.

Video tästä.