Yhdysvaltalainen nyrkkeilijä Virginia Fuchs sai noin vuosi sitten vapauttavan tuomion dopingepäilystään. USA:n antidopingviraston mukaan Fuchs oli saanut kiellettyjä aineita elimistöönsä poikaystävältään seksikontaktin kautta. Tapaus puhuttaa edelleen.

Perustelujen mukaan Fuchsin poikaystävä oli käyttänyt urheilussa kiellettyjä aineita ja nämä olisivat aktin kautta siirtyneet myös Fuchsille.

Asiantuntijat lyttäävät kuitenkin päätöksen perustelut täysin. Päätös on Bildin haastatteleman doping-asiantuntija Fritz Sörgelin mukaan suoranainen skandaali.

– Tarina seksistä on perverssi tai seksin on täytynyt olla perverssiä. Rakastajan olisi lisäksi täytynyt vahingossa virtsata, tämä toisi vaginan alueelle suuria pitoisuuksia ainetta. Jos dopingtutkija sitten sattumalta ilmestyy kulman takaa ja urheilija ei ole peseytynyt, jotain saattaisi löytyä, Sörgel sanoi.

Täysin samoilla linjoilla on myös urologi Wolfgang Bühmann. Niin ikään Bildin haastatteleman Bühmannin mukaan kiellettyjen aineiden siirtyminen seksiaktin yhteydessä on ”äärimmäisen epätodennäköistä” ja nyrkkeilijä oli äärimmäisen onnekas selvittyään ilman kilpailukieltoa.

Nyrkkeilylääkäri Walter Wagner kiteytti vielä asiantuntijoiden mielipiteet selkeästi.

– Minä pidän tätä päätöstä suurena hölynpölynä.