Seiväshyppääjät Tommi Holttinen ja Mikko Paavola avasivat olympiakesän kilpailut ylittämällä ennätyksensä 561 helatorstain hallikilpailussa Kuortaneella. Juho Alasaari oli kolmas 19-vuotiaiden halli-SE:llä 540. Elina Lampela taivutti 430 ja voitti naisten kilpailun.

Miesten kilpailun voitti Someron Esaa edustava Holttinen, joka ylitti 561 toisellaan. Samalla hän otti nimiinsä Eemeli Salomäen nimissä olleen seuraennätyksen.

– Sitä tässä on haettu jo muutama vuosi, Holttinen veisteli.

Holttisen, 24, aiempi halliennätys oli 2018 hypätty 555. Ulkona Holttinen on ylittänyt 552.

Ennätys ei Holttisen mukaan tullut yllätyksenä.

– Tiesin, että 555 ja muutama sentti siihen päälle on realismia, Holttinen kuvaili kevään harjoitusten luomaa tuntumaa.

Kuortaneen kilpailu sujui ilman takkuja.

– Juoksu kulki hyvin ja tekniikka toimi. Korkeudessa 550 vaihdoin isomman seipään kuin mitä olen koskaan aiemmin käyttänyt ja tuossa 561:n ylityksessä olisi ollut varaa mennä vielä muutama sentti korkeammalta, Holttinen kertaili.

Holttinen kokeili Kuortaneella 566:n ylitystä, mutta totesi, että ”puhti oli sen verran poissa, että jätin kisan siihen”.

Alasaari: Hyvä tsemppitulos kesälle

Laihian Lujan Juho Alasaari, 17, teki Kuortaneella roiman parannuksen ennätykseensä. Hän ylitti 540, jolla Petri Peltoniemen vuonna 1988 hyppäämä 19-vuotiaiden halli-SE 535 siirtyi historiaan.

Alasaaren oma aiempi halliennätys oli 521. Ulkoradoilla hän on hypännyt 525.

– Kisan alussa oli vähän raskaat jalat, mutta kun menin 480 ja 500 puolihelposti, siinä lämpeni hyvin. Kun sitten vaihdoin viisimetrisiin seipäisiin, ei ennätyskorkeudessa tarvinnut kuin juosta vähän kovempaa ja iskeä seiväs kunnolla kuoppaan, Alasaari tuumi.

– 540:n ylitys oli hyvä hyppy. En koskenut rimaan ja hyppy liikkui tosi hyvin. Kesää ajatellen tuo hyvä tsemppitulos.

Alasaari on jo aiemmin rikkonut 19-vuotiaiden EM -ja MM-tulosrajan.

Lähde: SUL:n tiedote