Eriarvoisuus on nostanut päätään Yhdysvalloissa vahvasti viime vuosina. Useat mielenosoitukset ovat nostaneet vahvasti tikunnokkaan rasismiin viittaavan eriarvoisuuden myös urheilussa. Tähän ottaa tiukasti kantaa myös yhdysvaltalainen tennistähti Frances Tiafoe.

Tällä hetkellä ATP-listalla sijalla 73. oleva Tiafoe on yksi todella harvoista tummaihoisista pelaajista sadan parhaan joukossa. Tiafoe sanoo suoraan, että tie kohti huippua ei ole ollut tai ole edelleenkään helppo. Hän uskoo joutuneensa tekemään kaksinkertaisen työn edetäkseen urallaan.

– Tunnen ehdottomasti, että kaikki eivät halua minun menestyvän. Tuntuu että vien pois jotain joltakulta, joka olisi ehkä halunnut yltää samaan, Tiafoe sanoi CNN Sportsille.

Tiafoen mukaan taustalla on puhtaasti rasistinen ajattelu. Hän korostaa samalla, että valtaosa tennisfaneista on hänen takanaan yhtä lailla kuin kenen tahansa, mutta eivät kaikki.

– Minulla on ollut tämä tunne sen takia, että uskon että meitä [tummaihoisia] ei haluta valtaan. Uskon oikeasti, että kyse on siitä.