Kotimaisen Motonet GP -sarjan avauskilpailun starttilista vilisee yleisurheilun kärkinimiä. Keskiviikkona Jyväskylän Harjun kentällä kilpailevat EM-hallien mitalistit Lotta Kemppinen ja Ella Junnila, kilpailukautensa avaava Annimari Korte ja hiljattain Lahdessa 110 metrin aidat 13,57 juossut Elmo Lakka.

Topi Raitanen ja Joonas Rinne hakevat hyvää aikaa 1500 metriltä. Naisten 1500 metrin kärkinimet ovat Sara Kuivisto ja Nathalie Blomqvist. Jyväskylässä kilpailevat myös viime kesänä 79,05 ja 72,12 pyörähdelleet moukarinheittäjät Aaron Kangas ja Krista Tervo.

– Keskiviikon sää lupaa hyvää ja yleisöäkin saadaan ottaa kisoihin, muistuttaa kilpailunjohtaja Esa Kaihlajärvi.

Kemppisen 200 metrin ennätys on viime vuoden 23,56. Jyväskylässä Kemppistä ovat kirittämässä Oordegemissa viikonvaihteessa ennätyksensä 23,39 ja 23,76 juosseet tanskalaiset Ida Kathrine Karstoft ja Emma Beiter Bomme sekä talvella ennätyksiään murskannut Mette Baas ja hallitseva Suomen mestari Anniina Kortetmaa. Hän juoksi viikonvaihteessa Vantaalla 100 metrin ennätyksekseen 11,54.

EM-halleissa SE:n 196 ylittänyt ja olympialaisiin jo valittu korkeushyppääjä Ella Junnila kohtaa Harjun kentällä koko lajin muun parhaimmiston. Mukana ovat Jessica Kähärä, Sini Lällä ja Heta Tuuri.

Lähde: Urheiluliitto