Sulkapalloilija Kalle Koljonen on saanut olympiapaikan. Kansainvälinen sulkapalloliitto ilmoitti maanantaina, ettei ennen olympialaisia käydä enää karsintakisoja ja Koljosen rankingsijoitus riittää kisapaikkaan.

Koljonen on olympiarankingissa sijalla 28 ja se tuo hänen edustuspaikan tuleviin Tokion olympialaisiin. Koljonen keräsi karsintaikkunan aikana 24 002 rankingpistettä. Rankingin 34 parasta sai automaattisen edustusoikeuden olympialaisiin.

– Olympiapaikan saavuttaminen tuntuu hyvältä, nyt täytyy vain toivoa, että kisat järjestetään, Koljonen toteaa Sulkapalloliiton verkkosivuilla.

Koljonen voitti vappuviikonloppuna EM-kisoissa pronssia ensimmäisenä suomalaisena sulkapalloilijana. Nyt hänen katseensa ovat Tokiossa ja siellä menestymisessä.

– Valmistautuminen on sujunut ihan hyvin. Selän kuntouttaminen on mennyt eteenpäin ja alkaa olemaan suht oireeton. Nyt pystyy taas treenaamaan täysiä ilman kipuja. Ennen Tokiota lähden pariksi viikoksi Tanskaan vielä treenaamaan, Koljonen valotti valmistautumistaan.

Lähde: Sulkapalloliitto