Martti Vainion dopingkäry vuoden 1984 olympialaisissa on jättänyt lähtemättömän vaikutuksen moneen suomalaiseen.

Iltalehti on haastatellut pitkän linjan urheilutoimittajaa Jari Porttilaa, joka oli ensimmäisten joukossa perillä Vainion kärystä.

Selostaja Juha Jokinen lausui Suomen kansaa järkyttäneet sanat ennen 5 000 metrin olympiafinaalia.

– Ja sitten me saamme kyllä hiukan hätkähdyttävän tiedon. Nimittäin. En tiedä oikein pitäisikö tätä edes sanoa. Sanotaan, että Martti Vainion dopingnäytteessä olisi ollut jotakin tuon 10 000 metrin juoksun jälkeen, lausui Jokinen Iltalehden mukaan.

Porttila kertoi Iltalehdelle tilanteen taustoista.

– Ylellä oli selostus päällä, kun Vainio ei ilmaantunut starttiviivalle. Olin kuullut (urheilulääkäri) Pekka Peltokalliolta, että ei juokse, dopingnäyte on positiivinen. Kuiskasin sen Jokisen Juhalle, Porttila kertoi.

Tässä Iltalehden juttu.