Imatran Ukonniemen urheilukentällä toteutui poikkeuksellinen Kunniakierros-tapahtuma, kun kolmiloikkaaja Senni Salmisen valmentaja, ex-seiväshyppääjä Matti Mononen, juoksi seiväs kädessä 400 metriä aikaan 57,34.

– Ei hassumpi suoritus valmentajalta. Yllättävän hyvin jaksoin. En ole pitkään aikaan jännittänyt noin paljon, Mononen kertaili.

Mononen oli luvannut juosta ratakierroksen seipään kanssa alle minuuttiin, jos Salminen hyppää uuden Suomen ennätyksen. Imatralla Monosella oli lupausten lunastamisen aika.

– Oli mahtava fiilis koko aamupäivän. Vähän jännitti ja pelotti, pääsenkö maaliin asti. Se oli ehkä sitä, kun tässä ei minulla ole ollut enää kilpailuja. Kilpailuhenkisyys ja näytönhalu ovat kuitenkin siellä jossain, Mononen tuumi.

– Se kyllä yllätti, että meni noin paljon alle minuutin. Aivan loistavaa, nyt se on tehty.

Salminen kannusti valmentajaansa kentän laidalla ja oli yllättynyt Monosen vahvasta juoksusta.

– Pakko myöntää, että vähän olin skeptinen, meneekö alle minuutin. Yllätti kyllä ihan täysin. Näki jo heti lähdössä, että nyt menee jotenkin helpon ja kevyen näköisesti. Matti on samanlainen kuin mie, syttyy yleisöstä ja pöhinästä, Salminen sanoi.

– Tosi kiva tapahtuma, ja porukkaakin oli hyvin paikalla.