Legendaarinen urheilutoimittaja Jari Porttila on kertonut Iltalehdelle muistoja uransa ajalta.

Porttila on tunnettu muun muassa mehukkaista paljastuksistaan. Monet niistä liittyvät dopingiin.

Porttila oli hyvin perillä Martti Vainion kärystä Los Angelesin vuoden 1984 olympialaisissa. Hän sai myöhemmin tietää, että Vainion jo ennen kisoja Rotterdamissa antama dopingnäyte oli positiivinen. Se oli kuitenkin lakaistu maton alle.

Kun Porttila alkoi kaivaa asiaa, syntyi melkoinen soppa.

– Sen sain tietää yhdeltä syväkurkulta, jota vieläkään en ole paljastanut. Sen jutun kaivaminen oli semmoinen homma, että siinä toimittajaa ja lehteä uhkailtiin tosi isosti duunipaikan menettämisellä ja mainostulojen loppumisella, kertoi Porttila Iltalehdelle.

Lopulta juttu julkaistiin Iltalehden ja Uuden Suomen sivuilla.

– En viitsi niitä uhkailijoita tässä sanoa, mutta ne olivat suuria yritysjohtajia, joilla oli kytköksiä Urheiluliittoon, jatkoi Porttila

Tässä Iltalehden juttu.