Levin maailmancup starttaa naisten alppihiihdon pujottelukauden 20.-21.11.2021. Kisarinteen virallinen tarkistus tehtiin viikonloppuna FIS:n naisten kilpailujohtajan toimesta.

Valmistelut marraskuussa kisattavaan Levin maailmancupiin ovat hyvällä mallilla ja kisarinne sekä siinä lepäävä ennätysmäärä säilölunta saivat hyväksynnän FIS:n naisten kilpailujohtaja Peter Gerdolilta. Säilölumen suurta määrä ihmeteltiin Levi Black-rinteessä isoon ääneen.

– Olemme iloisia voidessamme palata Suomeen perinteiselle vierailulle erikoisen viime vuoden jälkeen, jolloin emme voineet tehdä kisarinteen tarkastusta paikan päällä. Kaikki näyttää täällä valmiilta ja onnistunut lumen säilöntä on kilpailun kannalta hyvin tärkeää. Vuoden 2020 kilpailu osoitti, että Levin kilpailuorganisaatio on kykeneväinen hoitamaan haastavimmatkin tilanteet. Olen varma, että tämä on jälleen hieno tapahtuma marraskuussa, kertoo Peter Gerdolin.

Nyt toisena vuotena peräkkäin Levillä kisataan kaksi naisten pujottelun osakilpailua. FIS sai viime vuonna naispujottelijoilta sekä heidän taustajoukoiltaan positiivista palautetta konseptista. Medialuvut kertoivat myös tämän kahden kilpailun mallin toimivan erinomaisesti, sillä maailmanlaajuisesti Levin maailmancup tavoitti satoja miljoonia katsojia eri lähetysten muodossa.

– Tarkoituksena on jälleen järjestää maailmanluokan tapahtuma. Tulemme tarjoamaan Lapin elämyksiä, erilaisia palveluita ja maailman parasta alppihiihtoa katsojille ja vieraille paikan päällä. Tämän lisäksi haluamme tuoda eri alustojen kautta tapahtumaa seuraavat katsojat mahdollisimman lähelle, eli tulemme panostamaan tapahtumasta jaettavaan sisältöön entisestään. Pandemia on pakottanut meidät miettimään monia asioita uudelleen, mutta loppujen lopuksi se voi olla kaikkien hyödyksi, kertoo Levin maailmancupin pääsihteeri Iiro Kaukoniemi.

Lipunmyynti tämän vuoden tapahtumaan avataan 15.9. ja kaikki liput myydään ennakkoon tapahtuman nettisivuilla.

Levi oli viime kaudella ainoa alppihiihdon maailmancupin osakilpailu, jossa yleisö pääsi paikan päälle seuraamaan kisatapahtumia.

– Kaikkien osallistujien terveys ja turvallisuus ovat edelleen etusijalla, mutta tänä vuonna painopiste siirtyy takaisin urheiluun, upeisiin urheilijoihin ja ainutlaatuiseen Levi -tunnelmaan, joka tekee tästä kilpailusta erityisen. Toivotamme kaikki tervetulleiksi Leville tänä talvena, sanoo Levin maailmancupin pääsihteeri Iiro Kaukoniemi.

YLE välittää Levin kilpailutapahtuman suorana koko viikonlopun ajan.

Lähde: Ski Sport Finland