Pyöräilyn joukkuetakaa-ajon olympiahopeaa Rion olympialaisissa vuonna 2016 voittanut Kelly Catlin teki toissa vuonna itsemurhan vain 23-vuotiaana.

Huippupyöräilijän sisko Christine on paljastanut, että Kelly kaatui pyörällään vuoden 2018 joulukuussa ja kärsi aivotärähdyksestä sen jälkeen.

– Hän kärsi tapahtuman jälkeen päänsäryistä ja valoyliherkkyydestä, joka masensi häntä syvästi. Hän ei enää yltänyt itselleen asettamiinsa suoritustavoitteisiinsa, Christine kertoi.

Kelly oli soittanut viimeisen puhelun siskolleen, jonka kanssa hän ei ollut jutellut vuosikausiin. He olivat keskustelleet tuntikausia ja Kelly oli kertonut, että voi jo paremmin. Hän sanoi kuitenkin juuri ennen puhelun päättymistä jotain todella huolestuttavaa.

- Mikäli asiat eivät muutu parempaan kuukauden aikana, niin tapan varmaankin itseni.

Sisko oli anellut, ettei Kelly tekisi sitä.

Kelly yritti ensimmäisen kerran itsemurhaa jo vuoden 2019 tammikuussa. Nopea ilmoitus poliisille perheelle lähetetyn itsetuhoisen viestin jälkeen pelasti silloin hänen henkensä.

– Aivotärähdyksen jälkeen hänestä tuli nihilisti. Sen jälkeen elämä oli hänelle merkityksetöntä, eikä millään ollut tarkoitusta, Isä Mark kertoi.

- Yritimme koko perhe löytää oikeita sanoja, joilla olisimme pystyneet vakuuttamaan hänet siitä, että elämä on elämisen arvoista.

Kelly Catlin haudattiin Minneapolisissa. Ennen kuin hänen arkkunsa suljettiin, laittoi sisko sinne lapun, jossa luki:

Kelly, jos voisin vaihtaa oman elämäni sinun elämään, tekisin sen. Rakastan sinua.