Nuevostoliittolaiset ihmepillerit auttoivat suomalaisia keihäänheittäjiä 1960-70 -lukujen vaihteessa, Pauli Nevala on paljastanut STT:n haastattelussa.

Nevala sai 1960-luvun lopussa läheisen heittäjäkollegansa Jorma Kinnusen kanssa vihiä itärajan takana käyttöön otetusta salaisesta aseesta.

– Neuvostoliitossa oli valtavat määrät sotilaalliseen käyttöön tarkoitettuja nerobol-pillereitä, joissa hormooniin oli sekoitettu adrenaliinia. Sain piristeitä 500 pillerin purkin ja jaoin sen sisällön Jorman kanssa. Annoin myös koiralleni puoli tablettia joka toinen päivä, ja sillähän kunto kasvoi ja menohalut myös, Nevala sanoo STT:lle.

Vuonna 1969 Kinnunen heitti uuden maailmanennätystuloksen 92,70.

– No, hormoonit oli sallittuja vuoteen 1975, joten ei siinä ollut silloin mitään rikollista. Oli järjen käyttöä, kun pyrimme Jorman kanssa huipulle. Miksi ei oltaisi käytetty kaikkia keinoja, jotka paransivat menestystä.

Nevala on jo aiemminkin kertonut hormonien käytöstään 1971 ilmestyneessä elämäkerrassaan.