Britti­pika­juoksija Chijindu Ujah on kärynnyt dopingista. Ujah oli mukana hopeaa voittaneessa Iso-Britannian 4×100 metrin viesti­joukkueessa. Jos B-näyte on positiivinen, menettää Iso-Britannia viestihopeansa.

27-vuotiaan epäillään käyttäneen lihasten kasvun nopeuttamiseen tarkoitettuja kiellettyjä aineita

Kaikkien yllätykseksi olympiakultaa viestin lisäksi myös henkilökohtaisella satasella voittanut italialainen Lamont Marcell Jacobs ei anna armoa neljän vuoden kilpailukieltoon mahdollisesti joutuvalle Ujahille.

Brittilehdistö on esittänyt jonkin verran epäilyksiä siitä, onko italialaisprintterin nopea nousu huipulle tapahtunut sallituin keinoin.

– Sen perusteella kun olen seurannut Ujahin tutkintaa, sanoisin, että brittien on ehkä parempi katsella omaan pesäänsä ennen kuin hyökkäävät muiden kimppuun. Se nosti hymyn huulilleni, Jacobs sanoi italialaiselle Tuttosportille.