Suomalaiset Matilda Castren että Sanna Nuutinen tekivät golfhistoriaa Tokion olympialaisissa ja paransivat Mikko Ilosen sijoitusta Riosta

Naisten olympiagolfin finaalipäivä starttasi jo aamuvarhain Kasumigaseki Golf Clubilla lähestyvän myrskyn takia. Nelly Kordan peli ailahteli, mutta hän onnistui pitämään haastajat takanaan monien vaiheiden jälkeen ja näin ollen Yhdysvallat vei molemmat golfin kultamitalit. Matilda Castrenille ja Sanna Nuutiselle ei osunut kuuluisa ”pöljä päivä” kohdalle, ja mutta he tekivät olympiahistoriaa ja paransivat molemmat Mikko Ilosen Rion sijoitusta t21. Suomalaisten taakse jäi kovia päänahkoja ja useita major-voittajia, ja he voivat lähteä Tokiosta rinta rottingilla.

Sanna Nuutinen lähti kierrokselle keskittyneenä, ja upotti birdien jo heti toiselle väylälle. Seuraava parista poikkeava tulos merkittiin 10.väylälle toisen birdien muodossa. Loppukiri kuitenkin tyrehtyi seuraavan kuuden reiän jakson tuodessa korttiin kolme bogia, joista yksi syntyi pallon jäädessä puuhun. Suomalaisen hieno lopetus kahteen birdieen käänsi fiiliksen positiiviseen. Lauantain kierrostulos -1/70 ja yhteistulos -7 tuo Nuutiselle jaetun 20.sijan. maailman huippujen seurassa.

”Päällimmäiset tunnelmat on hyvät. Kaikki kierrokset alle parin, mikä kertoo tasaisuudesta ja se tuo aina mahdollisuuksia. Antaa ehdottomasti itseluottamusta. Pari puttia sisään niin oltaisiin vielä korkeammalla”, Sanna Nuutinen summasi.

Nuutinen myönsi ettei tiennyt mitä odottaa olympiagolfilta. Kiertueelta tutuista rajoitetuista kuplaolosuhteista huolimatta kokemus oli kuitenkin erilainen – olympiatunnelman aisti kentällä, kaikki kantoivat ylpeydellä maan värejä, mediahuomio oli tavallista isompaa ja tsemppiviestejä sekä tukea tuli laajalti.

”Kiitos kaikista viesteistä. Olen ylpeä siitä mitä ollaan Matildan kanssa tehty täällä, ja toivottavasti olemme inspiroineet uusia junioreita lajin pariin.”

Lähde: Golfliiton tiedote