Keniassa on ollut tulessa MM-kultaa moukarinheitossa vieneen Silja Kososen lisäksi muitakin suomalaisia.

Sonja Stång juoksi 100 metrin aitojen finaalissa neljänneksi ajalla 13,63 kilpailussa, jossa kaksi matkaan startanneesta seitsemästä juoksijasta kaatui ja jäi radalle.

– En olisi vielä kesän alussa uskonut, että näin hyvin menee, Stång huokaili kisan jälkeen.

Mestariksi juoksi Jamaikan Ackera Nugent täysin ylivoimaisesti lopistoajalla 12,95. Viron Anna Maria Millend oli toinen ajalla 13,45 ja Unkarin Annan Toth pronssilla ajalla 13,58.

Matkalle jäi kaksi mitalisuosikkia: Sveitsin Ditaji Kambundji, joka jakoi välierien kärkiajan 13,02 Nugentin kanssa ja Puolan Weronika Barcz, joka oli välierien kolmanneksi nopein ennätyksellään 13,36.

– Juoksun jälkeen oli hyvät fiilikset ja onnittelin siinä virolaisjuoksijaa. Sitten hetken myöhemmin tuli sellainen pieni harmitus, kun kolmas sija oli kuitenkin niin lähellä. Vähän jäi hampaankoloon, mutta ehkä se oli hyvä näin, Stång sanoi.

Juoksuunsa Stång oli tyytyväinen ja katsoi, että MM-finaalissa juokseminen toi tärkeää kokemusta.

– Lähtö oli minulle jännityksen paikka, kun se meni harjoituksiss välillä hyvin ja välillä ei. Finaalissa juoksun alku meni hyvin, mutta jossain vaiheessa tasapaino hieman horjahti ja rytmi meni pikkuisen sekaisin, Stång kertaili.

– Finaalijuoksu oli kuitenkin enemmän psyykkinen taistelu siitä, miten sai oman pään pitämään ennen juoksua ja sen aikana.

Stångia arvokisojen finaalin paineet eivät tunnu häiritsevän. Nairobin MM-kilpailu oli hänelle kesän toinen alle 20-vuotiaiden arvokisafinaali. Tallinnassa heinäkuussa samaisen ikäluokan EM-kisoissa Stång oli kuudes juostuaan välierissä ennätyksensä 13,50.

Lähde: SUL:n tiedote