Espoon Tapioiden Joni Hava haki virettä Kalevan kisojen kävelykilpailuun ja voitti Turussa 22-vuotiaiden miesten 5000 metrin kävelyn ajalla 20.35,88. Kilpailu käytiin noin 26 asteen helteessä.

– Ihan hyvä nousujohteinen kisa. Kalevan kisat on tietysti se pääkisa, mutta tähän hain sellaista kiihtyvää vauhtia, että sain Kalevan kisoja ajatellen hyvän harjoituksen, Hava sanoi.

– Helle ei painanut, kun huolehti vaan, että lähti viileänä kisaan.

Naantalin Löylyn Jerry Jokinen oli nopein 19-vuotiaiden 5000 metrillä ennätyksellään 20.52,29, joka vie hänet ikäluokkansa Suomen kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi. Aika ei silti Jokista tyydyttänyt.

– Aika olisi voinut olla parempi. Oli heti alkuun sellainen tunne, ettei saanut jalkoihin sellaista rentoa tunnetta, Jokinen tuumi.

Havan ja Jokisen ohella hyvää vauhtia pitivät 22-vuotisissa toiseksi ajalla 22.27,60 sijoittunut Yläneen Kirin Lauri Joukas ja 19-vuotisissa toiseksi ajalla 22.42,00 sijoittunut Esbo IF:n Jonathan Ekberg.

Naisten 5000 metrillä Lapuan Virkiän Anniina Kivimäki käveli 22-vuotiaiden mestariksi ajalla 23.07,70. Kivimäen mukaan vire ei ollut terävin.

– Tuntuu, että tekniikka on mennyt parempaan. suuntaan, mutta pikkuisen on ehkä ollut ylikuormitusta. Harjoitukset eivät ole menneet ihan silleen kuin piti, Kivimäki sanoi.

Kivimäki arveli, että ihan pientä ylikuormitusta on ollut keväästä asti.

– Huomasin sen yhdessä harjoituksessa viime viikonloppuna, Kivimäki sanoi.

Kivimäki kilpailee seuraavaksi Kalevan kisoissa, kuten hänen seuratoverinsa Heta Veikkola. Tämä kamppaili kilpailun aikana vatsavaivan kanssa, mutta voitti 19-vuotiaiden mestaruuden ajalla 24.18,58. Ellen Seisto Espoon Tapioista oli toinen ajalla 26.20,76.

Lähde: Urheiluliitto