Tarmo Savola päätti kolmen lajin urakkansa Suomen mestaruuteen 22-vuotiaiden 400 metrin aitajuoksussa Turussa ajalla 54,51. Lappajärven Veikkojen kymmenottelija ei ollut tällä matkalla kertaakaan aiemmin kilpaillut.

– Muut lajit eivät oikein sopineet tähän sunnuntaille. Ajattelin, että juoksen 400 metrin aidat, kun 400 metriä on kulkenut niin hyvin. Eihän siinä ole erona kuin 10 aitaa, Savola veisteli.

Juoksu näytti olevan Sibbo-Vargarnan Anton Kunnaksen heiniä, kunnes hän osui rajusti kahdeksanteen aitaan. Kunnas kaatui, mutta teki kuperkeikan ja ehti vielä viidenneksi. Savola kiri loppusuoralla takamatkalta voittoon.

– Säästelin 250 metriin asti ja tulin lopun pelti auki. Näin oli tarkoituskin juosta, Savola kertoi.

Savola voitti Turussa lauantaina pituushypyn ponkaistuaan rajussa myötätuulessa 739 ja oli perjantaina 400 metrillä viides ennätyksellään 48,18. Nuorten SM-kilpailut olivat välietappi matkalla Tampereen Kalevan kisojen kymmenotteluun, joka on hänelle kauden pääkilpailu.

– 400 metriltä jäi vähän hampaankoloon, vaikka tuli ennätys. Pituushypyssäkin oli pitkiä yliastuttuja. Toivotaan, että Kalevan kisoissa natsaa, Savola sanoi.

Liedon Parman Markus Hurri oli 22-vuotiaiden 400 metrin aitajuoksussa toinen ajalla 55,20 ja Naantalin Löylyn Christian Vänttinen kolmas ennätyksellään 55,80.

Vänttinen juoksi 400 metrin aidat nyt toisen kerran neljään vuoteen. Edellinen startti tuli kesäkuussa yllätyksenä Romanian Cluj-Napocassa, jossa Vänttisen paikkasi pikakomennuksella pohjevaivan takia sivuun jäänyttä Oskari Möröä.

Lähde: Urheiluliitto