Laura Manninen juoksi naisten 10000 metrillä kauden kotimaisen kärkiajan Hervannan juhlakisoissa Tampereella. Mannisen aika 33.55,13 on samalla uusi 45-vuotiaiden naisten Suomen ennätys.

Manninen paransi Nina Chydeniuksen kesäkuun lopulla Tukholmassa juoksemaa aiempaa kauden kärkitulosta yli 20 sekuntia. Omissa nimissään ollutta 45-vuotiaiden SE:tä hän kohensi lähes 40 sekuntia.

Manninen on 48-vuotias. Hän aloitti juoksu-uransa maratonilla vasta 33 vuoden iässä ja voitti elämänsä ensimmäisessä ratajuoksussa heti Suomen mestaruuden Kajaanin Kalevan kisoissa kesällä 2010.

– Juoksu lähti vauhdikkaasti ja valmentajamieheni Matti ei alussa huudellut väliaikoja, etten laittaisi liinoja kiinni. Matilla on pelisilmää, hyvä niin. Kyllä aika yllätti minut täysin, en enää kuvitellut pääseväni alle 34 minuutin, totesi Manninen kilpailun jälkeen puhelinhaastattelussa.

Vantaalaista Kenttäurheilijat-58:aa edustava Manninen on hallitseva maratonin Suomen mestari viime syksyltä Vantaalta ja hallitseva puolimaratonin Suomen mestari tämän vuoden keväältä Pyhtäältä. Viime kesän Kalevan kisoissa Turussa hän oli 10000 metrillä kolmas.

Lähde: SUL:n tiedote