Kolmiloikassa Portugalin kuubalaistaustainen Pedro Pablo Pichardo sai hyvityksen sille, että Rio de Janeiron olympiakisat jäivät häneltä väliin loukkaantumisen takia. Pichardo loikki voiton tuloksella 17,98, joka on olympiakisojen historian toiseksi paras. Hän sai tuloksen vain kolmella ensimmäiselle kierroksella, joilla hänen hyppynsä kantoivat 17,61, 17,67 ja 17,98.

Kiinan Zhu Yaming loikki yllätyshopean. Hän kohensi toissa vuonna syntynyttä ennätystään 17 sentillä lukemiin 17,57. Tulos jäi vain kaksi senttiä Kiinan ennätyksestä. Fabrice Zango Hugues loikki Dohan MM-kisoissa 2019 pronssia ja sama oli mitalin väri myös Tokiossa. Mitali oli Burkina Fason ensimmäinen olympiakisojen yleisurheilua.

Zango ei saanut hyppyään toimimaan kahdella ensimmäisellä kierroksella, mutta kolmas kantoi 17.47 ja riitti lopulta mitaliin. Hänen toiseksi pisin hyppynsä kantoi 17,43.

Urallaan kaksi olympiahopea – ja yhden pronssin ja tukun MM-mitaleia voittanut Yhdysvaltain Will Claye oli neljäs ponkaistuaan viimeisellään 17,44. Hyppyn mitta olisi riittänyt kirkkaasti mitaleille, jos Clayen ponnistus olisi osunut kunnolla lankulle.

Mestaruus karkasi, Hollowayn meno sakkasi viimeisille aidoilla

Pika-aitojen amerikkalaisen suosikin Grant Hollowayn rakettimainen lähtö vei hänet kärkeen 110 metrin aitojen alussa, mutta kahdella viimeisellä aidalla Holloway ajautui vaikeuksiin. Aitojen ylitys sakkasi, hidasti vauhtia ja Jamaikan Hansle Parchment korjasi olympiavoiton ajoin 13,04-13,09.

— Luulen, että hermot ja arvokisan paineet saivat minusta otteen, Holloway tunnusti.

– Tämä ei ollut tulos, jota halusin, mutta nyt voin kuitenkin sanoa olevani olympiamitalisti. Rakastan haasteita. En malta odottaa ensi ensi vuoteen, kun kotikaupungissani Eugenessa on MM-kilpailut.

Parchment, 31, oli pronssimitalisti jo Lontoon olympialaissa 2012 ja MM-mitalitisti Pekingissä 2015. Tokioon hän tuli Jamaikan karsintojen kolmosena, eikä ollut kauden parhaallaan 13,19 mestarisuosikki. Jamaikan juhlat täydenneksi olympiapronssin ajalla 13,10 vienyt Ronald Levy.

Lähde: Urheiluliitto