Novak Djokovicin unelma Golden Slamista eli kaikkien tenniksen Grand Slam -turnauksen voittamisesta saman kauden aikana kaatui kalkkiviivoilla tappioon US Openin finaalissa Daniil Medvedeville.

EI tullut Golden Slamia – ja silti tuli. Djokovicin himoitsemaan saavutukseen ylsivät paraurheilijat Diede de Groot ja Dylan Alcott. Hollantilainen de Groot voitti US Openin ja vei ensimmäisen Golden Slamin naistenniksessä sitten Steffi Grafin.

Australialainen Alcott teki saman tempun vietyään US Openin pyörätulisarjan nimiinsä kolmannen kerran.

– Luulen että olen ensimmäinen mies, joka on tenniksessä voittanut Golden Slamin. Kaikki kysyivät minulta koko ajan siitä, mutta sanoin etten ole koko vuonna ajatellut sitä lainkaan, mutta totta kai se oli mielessä, Alcott sanoi Kronen Zeitungin mukaan.

– Nyt minun ei tarvitse enää teeskennellä, ettei asia kiinnostaisi minua, Alcott naurahti.