Mäkihypyn olympiavoittaja Tuomo Ylipulli kuoli heinäkuussa sairaskohtaukseen 56-vuotiaana. Hänen veljensä Heikki Ylipulli on paljastanut Ilta-Sanomien haastattelussa kyseisestä päivästä.

Tuomo ei ollut vastannut puhelimeen, eikä saapunut tapaamiseen. Siispä Heikki oli lähtenyt käymään veljensä luona.

– Kun näin pihalla poliisiauton ja kiinteistöhuollon miehet, pahat aavistukset iskivät välittömästi, Heikki sanoo IS:lle.

Asunnon ulkopuolella kuului myös selkeästi puhelimen soittoääni sekä päällä ollut radio. Sydänperäisen sairauskohtauksen saanut Tuomo oli jo kuollut.

– En nähnyt Tuomon ruumista, ja se oli hyvä niin, Heikki Ylipulli kertoo IS:lle.

Rovaniemeläinen Ylipulli edusti Suomea Calgaryn olympiakisoissa 1988, joissa hän saavutti yhdessä Matti Nykäsen, Ari-Pekka Nikkolan ja Jari Puikkosen kanssa joukkuemäen kultaa. MM-kisoissa Ylipulli voitti kahdesti, niin ikään joukkuemäessä, vuosina 1985 ja 1987.

Henkilökohtaisella tasolla hän saavutti pronssimitalin nuorten MM-kisoissa vuonna 1983. Ylipulli nousi urallaan myös maailmancupin osakilpailuvoittoon hyppäämällä kultaa Saksan–Itävallan mäkiviikolla Bischofshofenissa tammikuussa 1987.

Calgaryn olympialaisten jälkeen Ylipulli hyppäsi enää kerran kansainvälisellä tasolla, Salpausselän kisoissa Lahdessa.

Ylipullien perheen veljekset olivat aktiivisia hiihtolajien urheilijoita. Jukka Ylipulli voitti olympiapronssia vuonna 1984 yhdistetyssä. Raimo ja Heikki Ylipulli hyppäsivät mäkeä Tuomon tavoin, mistä Raimolle jäi kirkkaimpana mitalina taskuun joukkuemäen MM-hopea vuodelta 1991.