Tokion olympialaisissa koettiin ainakin pienimuotoinen skandaali judossa, kun algerialainen Fethi Nourine kieltäytyi ottelemasta ja lähetettiin valmentajineen tämän jälkeen kotimatkalle. Kansainvälinen judoliitto ei tapausta hyvällä katsonut.

Syynä Nourinen ratkaisuun oli se, että hän olisi toisella kierroksella saanut vastaansa israelilaisen Tohar Butbulin. Algerialaisen mukaan hänen poliittinen näkemyksensä Palestiinan tilanteesta esti häntä kuitenkin kohtaamasta israelilaista vastustajaa.

Kerta ei ollut ensimmäinen, sillä Nourine vetäytyi samasta syystä kesken kisan pois MM-kisoista 2019. Kansainvälinen judoliitto sai nyt tarpeekseen ja lätkäisi Nourinelle valmentajineen peräti 10 vuoden kilpailukiellon perusteena olympiasääntöjen rikkominen tuomalla poliittisia ja uskonnollisia elementtejä erikoiseen protestiinsa.