Olympiaunelma meni kertaheitolla säpäleiksi – alppihiihtotähden polvi täysin tohjoksi

© Kuva: Getty Images

Yksi olympiaunelma särkyi sananmukaisesti viikolla Saas Feessa, kun yhdysvaltalainen Alice Merryweather loukkaantui pahasti harjoituksissa. Alppihiihdon vauhtilajien mitalitoivo on poissa pelistä pitkään.

Paha ulosajo radalta harjoituksissa näytti jo alun perin todella vakavalta. Selvää oli, että Merryweatherilta oli murtunut luita ja sen lisäksi hänen kasvonsa olivat pahasti ruhjeilla.

Lisää huonoja uutisia tuli kuitenkin sairaalassa tutkimusten jälkeen. Ruhjeet parantuvat nopeasti ja murtuneet jalan luutkin sentään kohtuullisessa ajassa. Park Cityn sairaalassa koko karmeus kuitenkin paljastui: Merryweatherin toinen polvi oli käytännössä aivan tohjona. Sekä ristiside että sivuside olivat katkenneet ja lisäksi polvikierukka vioittunut.

Näkemiin, Peking. Merryweatheria ei tällä kaudella enää rinteissä nähdä, se on varmaa.

(jos upotus ei näy, klikkaa tästä)

» Keskustele hiihdosta, ampumahiihdosta, lumilautailusta ja muista talvilajeista Facebook-ryhmässä Talviurheilun olohuone!