Paralympialaisissa peräti neljä kultamitalia pyörätuolisarjoissa kahminut itävaltalainen Marcel Hug ei Tokion kisojen jälkeen ole jäänyt lepäämään, vaan kilpailee ahkerasti. Bostonin maratonilla napsahti jättipotti – tai melkein.

Hug on olympialaisten jälkeen osallistunut jo useammalle maratonille. Chicagon maratonilla tuli niukka tappio USA:n Daniel Romanchukille, mutta perinteisesti raskaalla Bostonin maratonilla Hug oli omaa luokkaansa ja vei kisan seitsemän minuutin erolla ennen Romanchukia.

Voitto Bostonissa oli Hugille jo viides ja kirsikkana kakun päälle tuli uusi reittiennätys, josta oli luvassa myös 50 000 dollarin bonus. Hug tiesi tilanteen loppumatkasta ja teki kaikkensa entisen – oman – ennätyksensä alittamiseksi ja myös onnistui tässä seitsemän sekunnin erolla.

Palkintoshekistä ruksittiin kuitenkin bonus yli. Syynä oli epäselvästi merkitty mutka hiukan ennen maalia ja tässä Hugin katsottiin kelanneen ratamerkintöjen sisäpuolelta eli niukasti oikaisseen, eikä ennätystä näin hyväksytty, vaikka voiton Hug sai itsellään pitää.

– Se oli typerä virhe. Olin niin keskittynyt antamaan kaiken jäljellä olevan viimeisillä metreillä. Virhe oli minun, minun pitäisi kyllä tietää rata, koska olen ollut täällä niin usein. Olen todella vihainen itselleni, Hug sanoi CBS Bostonille.

– Muuten olen kuitenkin esitykseeni tyytyväinen.