Cheerleaderit raivoissaan yläosattomien kuvien leviämisestä – NFL rajujen syytösten kohteena

© Kuva: Getty Images

NFL:n Las Vegas Raidersin päävalmentaja Jon Gruden joutui alkuviikolla jättämään tehtävänsä julkisuuteen tulleiden rasististen, naisvihamielisten ja homofobisten sähköpostien takia. Asiaan liittyvässä NFL:n tutkimuksessa on paljastunut myös sivujuonne, joka on saanut joukon entisiä cheerleadereita raivon partaalle.

NY Postin tietojen mukaan tutkimuksessa on paljastunut, että NFL-valmentajat ovat vaihdelleet keskenään viestejä, joissa on ollut mukana ”sopimattomia” kuvia cheerleadereista.

Kuvat on cheerleadereitten itsensä mukaan otettu taannoisen uimapukukuvaussession yhteydessä. Kuvausten yhteydessä oli otettu myös ”behind the scenes” materiaalia, josta parhaat palat – käytännössä yläosattomat pätkät cheerleadereista – oli koottu 10-minuuttiseksi videoksi, joka sitten levisi voimakkaasti valmentajien keskuudessa.

Tapauksesta on aikaa jo useampi vuosi ja se on aikoinaan soviteltu oikeussalin ulkopuolella. Nyt asia on noussut kuitenkin uudelleen esiin, koska kuvien ja videoiden jakelu on mitä ilmeisimmin ollut huomattavasti laajempaa ja ulottunut NFL:n johtotasolle saakka.

40 entisen cheerleaderin joukko vaatii nyt asianajajansa kautta NFL:aa julkaisemaan kaikki tutkimuksessaan selville saamansa asiat kokonaisuudessaan.