Norjan huippuvahvaan hiihtomaajoukkueeseen pitkään kuulunut Niklas Dyrhaug jättää kilpaladut pitkäaikaisen loukkaantumisen ja vaivojen takia. 34-vuotias Dyrhaug on taistellut olkapäävaivojen kanssa jo yli kaksi vuotta.

Kaksi maailmanmestaruutta viestissä voittanut ja yhden MM-pronssin henkilökohtaisilta matkoilta napannut Dyrhaug liittyi kesällä Martin Johnsrud Sundbyn hiihtotalliin, mutta nyt on ollut pakko nostaa kädet pystyyn.

Ongelmat alkoivat jo pian Pyeongchangin olympialaisten jälkeen keväällä 2018.

– Olin mukana näytöskisassa Mosjönissä ja rikoin olkapääni. Olen yrittänyt sekä kuntouttamalla että leikkaushoidolla päästä takaisin entiselle tasolleni, mutta en ole onnistunut saamaan tarpeeksi voimaa sauvomiseeni, Dyrhaug kirjoittaa Instagramissa.

– Minua on aina ajanut eteenpäin halu taistella mestaruuksista ja mitaleista. Nyt tuntuu, että en pysty enää antamaan parastani ja on aika lopettaa.