”Kaikki oli viturallaan” – suomalainen hiihdon superlupaus tekee uutta tuloaan

© Kuva: Getty Images

Vajaa kolme vuotta sitten nimi Petteri Koivisto nousi hiihtomaailman tietoisuuteen nuorten MM-kisoissa Lahdessa. Kärkipään kahinoissa olleelta Koivistolta odotettiin paljon, mutta edessä oli todella vaikeita aikoja.

Talven 2018-19 jälkeen Koiviston oli määrä ottaa harjoittelussa viimeinen askel kohti maailman huippua, mutta sitten alkoi mennä vikaan. Jalat vaivasivat ja lisääntynyt harjoittelu oli liikaa kuten Koivisto kertoo Yle Urheilulle.

– Aamulla herätessäni olin niin väsynyt, etten tiennyt, missä olen. Kun nousin sohvalta ja kävelin keittiöön, alkoi pyörryttää. Portaiden nouseminen oli hurja urheilusuoritus. Tuntui, etten saanut happea. Kroppa kävi hirveillä kierroksilla. Tuntui, että sydän tulee rinnasta läpi. Kaikki oli viturallaan, Koivisto luettelee ja nimeää henkiseksi katkeamispisteeksi leirin Syötteellä.

– En saanut nukutuksi, kun sydän hakkasi tuhatta ja sataa. Yhtenä aamuna koputtelin leiriä vetäneen Mika Venäläisen ovelle ja sanoin, että taidan lähteä kotiin. Siinä hetkessä tavallaan päästin irti.

Vähitellen ongelmat kuitenkin helpottivat ja Koivisto on tehnyt hitaasti uutta tulemistaan. Vielä tämä ei ole tuloksissa näkynyt merkittävästi, mutta alkavaan kauteen nyt 21-vuotias Koivisto lähtee isoin tavoittein: tähtäin on Pekingin olympialaisissa.

– Tämä on ensimmäinen kausi, kun pystyn urheilemaan ilman häiriötekijöitä. Ei ole koulua eikä varusmiespalvelusta. Nyt on iso mahdollisuus näyttää, mihin kykenen, Koivisto sanoo.


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!