Karmea tragedia – aviomies puukotti vain 25-mestarijuoksijan kuoliaaksi

© Kuva: Getty Images

Kenian yleisurheilu järkyttyi toden teolla keskiviikkona, kun uutinen maastojuoksun maailmanmestarista ja MM-kisojen 10 000 metrin pronssimitalistin Agnes Jebet Tiropin kuolemasta kerrottiin. Vain 25-vuotias Tirop kuoli väkivaltaisesti kotonaan.

Athletics Kenyan tiedotteen mukaan Tiropin aviomiestä epäillään vaimonsa puukottamisesta kuoliaaksi. Mitään selitystä teolle ei ole toistaiseksi tiedossa.

Tirop nähtiin kisoissa vielä viime viikolla, kun hän sijoittui Valencian puolimaratonilla toiseksi. Suurimmat menestyksensä Tirop saavutti maastojuoksussa. Hän oli ykkönen juniorien MM-kisoissa Bydgoszczissa 2013, voitti Afrikan mestaruuden 2014 ja kaikkien aikojen nuorimpana mitalista myös aikuisten maailmanmestaruuden vuonna 2015.