Robert Helenius on sparrannut Deontay Wilderin kanssa ennen sunnuntaiyön ottelua, jossa hän kohtaa nyrkkeilyn raskaansarjan uusintakamppailussa Adam Kownackin.

Jotkut asiantuntijat ja Kownacki ovat hämmästelleet ja naureskelleet, miksi Helenius on treenannut Wilderin kanssa, sillä tämä ei muistuta tyyliltään puolalaisvastustajaa.

Heleniuksen valmentaja Johan Lindström on avannut lisää asiaa BoxingScene.com-sivuston haastattelussa. Totuus ei ole välittynyt kaikista mediajutuista.

– Sparrasimme hänen kanssaan usean kerran viikon sisällä, mutta emme ottaneet niin montaa erää Wilderin kanssa, koska hänellä on paljon eri sparrivastustajia. Autoimme häntä, ja sen jälkeen meillä oli omat sparrikaverimme, jotka toimme mukana. Otimme siis eriä sellaisten kaverien kanssa, jotka muistuttavat tyyliltään Kownackia. Toivoimme etua siitä, että treenaamme Wilderin kaltaisen huippuottelijan kanssa, koska hän on todella, todella hyvä. Paransimme näin omaa tekemistämme. Kumpikaan ottelija ei heittänyt hirveitä pommeja, koska sekä Wilderilla että Robertilla on edessä tärkeä ottelu. Tekniset seikat, reaktioajat, nopeus. Nuo asiat ovat täysin erilaisia, kun sparraa Wilderin kanssa.

– Joskus erilaisuus on hyvä asia. Mieluummin niin kuin vain lähes kahden vuoden jatkuva harjoittelu pieniä ottelijoita vastaan, jotka ovat enemmän slugger-tyylin nyrkkeilijöitä. Se ei ole hyvä juttu myöskään. Sparraus Wilderin kanssa nosti meidät hänen tasolleen reaktioiden, ajoituksen ja muun suhteen. Siitä on hyötyä, kunhan sitä ei tee liikaa, koska emme ottele hänen tyylistään nyrkkeilijää vastaan. Sopeutumisen vuoksi on hyvä muuttaa hieman asioita ja sparrata erilaisten kaverien kanssa. Se kasvattaa myös.

Ilta on katsottavissa Viaplay PPV-lähetyksenä hintaan 49,95€. Lisätietoja ajankohtaisista ja tulevista PPV-tapahtumista löytyy osoitteessa viaplay.fi/ppv.