Suomen parhaan mäkihyppääjät selvillä – ”Ei se vieläkään parasta ollut”

© Kuva: Getty Images

Lahdessa kilpailtiin lauantaina mäkihypyn kesä-SM-kisojen henkilökohtaiset kilpailut. Suomen mestareiksi hyppäsivät Ounasvaaran Hiihtoseuran Jenny Rautionaho ja Puijon Hiihtoseuran Eetu Nousiainen.

Puuskittainen tuuli viivästytti SM-kisan läpivientiä sekä normaalimäessä että betonissa. Tuulen osuessa mäkeen takaa tai verkkojen takaa sivulta, olosuhteet olivat kuitenkin kilpailijoille tasaiset.

Naisten SM-mitalit ratkottiin normaalimäessä (HS100). Toisena ensimmäisen kierroksen jälkeen ollut Jenny Rautionaho kipusi 1,5 pisteen erolla ensimmäiseen kesä-SM-kultaansa toisella 85,5 metrin hypyllä.

”Vähän sain oman tasoisemman hypyn toiselle kierrokselle, ei se vieläkään parasta ollut, Lahen mäki on aina ollut hieman vaikea”, kertoi Rautionaho.

Pienet asiat ovat vieneet kesän ja syksyn aikana Rautionahoa niin Suomen kärkihyppääjäksi kuin myös lähemmäs maailman kärkeä.

”Fysiikka on kehittynyt ja sitä on saanut siirrettyä mäkeen ja muut pienet asiat on saatu fiksattua”, iloitsi Rautionaho.

Hopeaa hyppäsi Helsingin Mäkihyppääjien Julia Kykkänen ja pronssia Lahden Hiihtoseuran Susanna Forsström.

Miesten yleisen sarjan kilpailu käytiin itseoikeutetusti Lahen betonissa, HS130-mäessä. Myös miehissä nähtiin tiukka kisa, kun toisella hypyllään hieman epäonnistunut Eetu Nousiainen joutui jännittämään pistetaistoa. 126 ja 116 metriset hypyt riittivät kuitenkin voittoon.

”Hyvältä tuntuu, ei hyppyjen puolesta ollut erikoinen kisa, varsinkin tämmöisen kesän päätteeksi tuntuu hyvältä tämmöinen titteli ottaa”, kertoi Nousiainen.

Tänä kesänä isoja askelia hyppäämisessään ja kilpailutuloksissa eteenpäin ottanut Nousiainen nauttii hyppäämisestä.

”Hyppääminen on ollut helppoa ja kivaa (kesällä), ei ole stressannut turhaa tuloksen puolesta ja yllättäen se onkin ollut parasta tulosta. Olen nauttinut kilpailemisesta”, jatkoi Nousiainen.

Hopeaa miesten sarjassa hyppäsi Kainuun Hiihtoseuran Jarkko Määttä.

Kesän ja syksyn A-maajoukkueryhmän kanssa pääosin Keski-Euroopassa harjoitellut Lahden Hiihtoseuran Arttu Pohjola lensi kotimäessään SM-pronssille. Pohjola ei tuulettanut kisahyppyjään ja lupasikin potentiaalia olevan parempaan.

”Tosi paljon hyökkäämistä on tällä hetkellä tuo hyppy. Jos saa voimaa tuotettua keulalle, niin sitten se kyllä lentää”, analysoi hyppyjään Pohjola.

Lähde: Hiihtoliiton tiedote


Suursuosikki Pietarin SKA:lla täysin järjetön kerroin!

+lisäetu vain Uhmapelaajille!