Topi Raitanen löi Helsinki City Running Dayn miesten 5 kilometrin loppukirissä Eemil Helanderin ajalla 13.58. Helander oli toinen maantieviitosen ennätyksellään 14.02.

– Hienoa, että näitä tapahtumia saa nyt järjestää. Koen, että on tärkeää olla paikalla. Tämä oli sellaista juoksemisen iloa ilman suurempia tavoitteita tai paineita, Raitanen sanoi.

Raitanen veti kilpailua koko matkan.

– Meillä oli Eemilin kanssa tasaisen kova vauhti. Viimeisessä ylämäessä katsoin, että Eemil on pari metriä perässä. Silloin ajattelin, että tämä varmaan riittää, Raitanen kertoi.

Helanderille kilpailu oli viimeinen, ennen kuin hän aloittaa asepalveluksensa Santahaminassa.

– Topille kiitos vedosta. Tulin aika limitillä siinä perässä ja tuossa lopussa ei vaan ollut enää paukkuja. Rupesi painamaan jaloissa aika paljon. Tosi tyytyväinen olen aikaan ja reitti oli oikein hyvä.

Kolmanneksi juoksi Turun Urheiluliiton Mustafe Muuse ajalla 14.47. Samana päivänä Norjassa juoksi Pedersören Falkenin Robin Kronqvist neljänneksi Ida Eidenin muistojuoksussa Jessheimissä hieman Muusea paremmalla ajalla 14.45.

Kronqvist ei ole pystynyt jalkavamman takia kilpailemaan kuluneena kesänä, joten tämä oli hänen ensimmäinen kilpailunsa maastojuoksun SM-kilpailujen jälkeen.

Lähde: SUL:n tiedote