Raskaansarjan nyrkkeilijä Robert Helenius on tehnyt varsin odottamattoman nousun lajin huipulle.

Kun Helenius siirtyi Johan Lindströmin valmennukseen vuonna 2013, hämmästelivät asiantuntijat ääneen, miksi mies ottaisi valmentajakseen Lindströmin, jolla ei ollut tuolloin kokemusta ammattilaisnyrkkeilystä.

Helenius oli tuolloin fyysisesti rikki. Kiistat Sauerland-tallin kanssa olivat pilata hänen uransa.

Lindström kertasi Heleniuksen viimeisimmän voiton jälkeen MTV Urheilulle kaksikon välisen yhteistyön alkua.

– Hän (Helenius) tuli luokseni ja pyysi apua loukkaantumistensa kanssa. Aloitimme fysiikkatreeneillä ja parin viikon jälkeen aloimme tehdä enemmän ja enemmän treeniä. Kutsuin hänet kotiini, saunoimme, otimme oluet ja vähän makkaraa.

– Kysyin häneltä, että mitä haluat minun tekevän ja paljonko haluat minun käyttävän aikaani tähän. Hän istui siinä, katsoi minua ja sanoi: ”Haluan olla jonain päivänä maailmanmestari, ja haluan sinun auttavan minua”.

Tässä MTV Urheilun juttu, jossa kerrataan enemmän kaksikon vaiheita.