Lyhyen radan EM-kilpailuissa Kazanissa uitiin kuudennen, eli viimeisen kilpailupäivän alkuerissä yksi suomalaisuinti. Suomen sekaviestijoukkue saavutti hienosti finaalipaikan 4×50 metrin sekauinnissa.

Suomen joukkueessa uivat Lotta Upanne, Olli Kokko, Mimosa Jallow, ja Kalle Mäkinen. Sekajoukkue kellotti ajan 1.39,70 ja eteni illan finaaliin alkuerien kuudentena.

Suomen joukkueessa on ollut koko EM-kilpailujen ajan erinomainen yhteishenki ja se näkyi myös sekajoukkueviestissä.

– Oli erittäin kivaa, ja oikeastaan pelkkää nautintoa. Mentiin todella hyvällä fiiliksellä ja joukkueena ennen kaikkea. Menimme pitämään hauskaa ja alkuerän viesti meni hemmetin hyvin. Voimme kaikki olla tosi tyytyväisiä, että pääsimme finaaliin, vapaauintiosuuden uinut Mäkinen iloitsee Uimaliiton verkkosivuilla.

Myös joukkueen henkeä kehunut Kokko jatkoi joukkuekavereidensa ylistämistä.

– Ihan huikeaa hommaa. Tämä on niin suurta nautintoa. On niin hauskaa tehdä tätä tällä porukalla ja muut pitivät viestin pinnalla, kun itsellä ei ollut niin nappiuinti, rintauintiosuuden uinut Kokko kertoo.

EM-kilpailut huipentuvat siis suomalaisittain sekauintiviestin finaaliin ja naisten 50 metrin rintauinnin finaaliin, jossa kisaavat sekä Ida Hulkko että Veera Kivirinta.

Sunnuntai iltajakso alkaa kello 17.30. Ensimmäinen suomalaislaji on rintauinnin finaali, joka uidaan kello 18.41 Suomen aikaan. Sekajoukkueen finaali on luvassa kello 19.30.

Lähde: Uimaliitto