EräViikinkien Jani Kukkolalle on tuomittu kolmen ottelun pelikielto viime sunnuntaina pelatun LASB-ottelun tapahtumien johdosta.

Kukkola törmäsi kovalla voimalla, hypyn saattelemana LASB-hyökkääjä Tiitus Salokankaaseen.

– Kurinpitodelegaatio katsoo, että EräViikinkien Jani Kukkola kanssa osunut hypätessään olkapäällään/olkavarrellaan LASB:n Tiitus Salokangasta päähän. Kukkola on osoittanut selvää piittaamattomuutta toisen pelaajan turvallisuutta kohtaan, kurinpitoraportissa todetaan.

Samaisessa raportissa mainitaan lieventäväksi seikaksi se, ettei Kukkolalla ollut kovinkaan paljoa aikaa reagoida törmäykseen.

Erikoisen tilanteesta tekee se, että itse ottelun aikana taklauksesta tuomittiin Kukkolalle vain kahden minuutin rangaistus, eikä ottelun videotuomari nähnyt aihetta viedä tilannetta kurinpitokäsittelyyn.

F-liigan toimitusjohtaja Kimmo Nurminen ja pääsarjapäällikkö Jani Holopainen käyttivät kuitenkin oikeuttaan viedä asia kurinpidon tarkastettavaksi. Kurinpidon kolmen hengen delegaatio näki tapauksessa kolmen ottelun pelikiellon aiheuttaneen teon.

EräViikingit käytti kuitenkin vielä omaa valitusoikeuttaan ja tapausta käsitellään seuraavaksi valituslautakunnassa.

Katso tilanne alta: