Levissä avattiin naisten alppihiihdon pujottelun maailmancup lauantaina. Voittoon laski Slovakian Petra Vlhova ennen toiseksi laskenutta USA:n Mikaela Shiffriniä, ja kolmanneksi taisteli Saksan Lena Duerr.

Suomen yllätyskortti oli jälleen kerran Rosa Pohjolainen. Hän lähti loppupäästä ja oli ensimmäisen kierroksen 28:s. Toisella kierroksella 18-vuotias superlupaus vain petrasi. Nainen oli lopulta 24:s.

– Hyvä fiilis, eka kunnon kisa loukkaantumisen jälkeen ja uran toiset world cup-pisteet taskussa. Huomiseen lähden odottavaisin mielin ja ajatuksena vetää toinen hyvä päivä. Tänään onnistui kaksi hyvää tasapainosta laskua. Tasanen menee tosi hyvin, kun taas jyrkältä löytyy parannettavaa huomiselle, kertoi Pohjolainen kisan jälkeen Ski Sport Finlandin tiedotteessa.

Alppilegenda Kalle Palander ihasteli nuoren naisen menoa Ylelle. Mies myönsi, ettei uskonut toisen kierroksen tuovan noin hienoa parannusta sijoitukseen.

– Ihan mieletöntä. Hänen haastatteluistaan huokui kokenut urheilija jo. Hän on kokenut kovia ja hänellä on loukkaantuminen alla, mutta silti pystyy noin nopeasti tekemään tuloksen ja ottamaan seitsemän maailmancupin pistettä. Mieletön itseluottamusboosti huomiseen, Palander hehkutti Ylellä.

Ylen juttu.