Levin maailmancup huipentui sunnuntaina naisten kauden toiseen pujottelucup-kilpailuun, joka oli samalla Levin historian 30. osakilpailu. Levin pujottelun maailmancupin avausviikonlopun iso nimi oli Petra Vlhova. Slovakialainen voitti hienosti molemmat kisat. Suomalaisittain saatiin juhlia, kun Riikka Honkanen laski ensimmäiset maailmancupin pujottelupisteet ollen lopputuloksissa sijalla 28.

Petra Vlhovan porotokka kasvoi tänään viiteen poroon. Kukaan muu laskija kuin Vlhova tai Mikaela Shiffrin ei ole voittanut perinteistä kauden avauspujottelua Levillä sen jälkeen, kun Tina Maze voitti vuonna 2014.

– Tykkään Levistä todella paljon, en oikein tiedä mitä sanoa. Kiitän voitostani valmentajaani, perhettäni ja yleisöä, ilman heitä en olisi tässä, sanoi Petra Vlhova kilpailun jälkeen.

Suomen alppihiihtäjättäristä toiselle kierrokselle laski upeasti Riikka Honkanen ollen ensimmäisen kierrokseen jälkeen sijalla 17. Toisella kierroksella Honkanen laski varman ja tasaisen laskun napaten ensimmäiset maailmancupin pujottelupisteet sijalla 28.

– Oli tosi hienoa laskea ekat puikkapisteet kotikisassa ja onnistuminen kauden alussa tuntuu hyvältä, koska sitä ei ole tapahtunut hirveen useesti. Eka lasku meni hyvin ja tokalla ei osunut jotkut käännökset niin nappiin, niin se selittää myös ajankin, mutta oon tosi tyytyväinen ekaan, Riikka Honkanen sanoi maalissa.

Lauantain kilpailussa toiselle kierrokselle laskenut Rosa Pohjolainen laski tänään ensimmäisellä kierroksella ulos ennen jyrkän osuuden alkua. Myös muut suomalaislaskijat karsiutuivat toiselta kierrokselta.

Lähde: Ski Sport Finlandin tiedote