Suomen naisten joukkue onnistui mainiosti mutaisen liukkaalla reitillä maastojuoksun PM-kilpailuissa Ruotsin Tullingessa. Nina Chydenius oli 9 kilometrin kilpailussa parhaana suomalaisena viides ja Suomen joukkue saalisti joukkuekilpailusta hopeasijan.

– Olı se todellista maastojuoksua, kun vettä satoi koko ajan. Ja rata oli siinä kunnossa, että vettä oli satanut jo aiemmin, Chydenius kuvaili Lidan ulkoilualueelle vedettyä 1500 metrin reittiä.

– Ensimmäisen kierroksen tsekkailin rataa, mutta pystyin sitten juoksemaan kovempaa, vaikka olin pari kertaa heittää lipat. Juoksu oli lopulta aika tasainen ja tuli hyvin loppuun asti, vaikka olen harjoituksissa juossut 150 kilometrin viikkoja.

Juoksun voitti Ruotsin Sara Christiansson, josta Chydenius jäi 49 sekuntia. Nathalie Blomqvist oli kuudes 53 sekuntia kärjestä ja Suvi Miettinen seitsemäs 55 sekuntia kärjestä. Johanna Peiponen oli 10:s reilun minuutin kärjestä.

– Olen tosi ylpeä, että pystyttiin juoksemaan joukkueena hyvin ja ottamaan hopea, Blomqvist hehkutti.

Blomqvist kertoi, että piikkarikaan ei tahtonut pitää sateen kastelemalla reitillä, mutta hän ei antanut sen häiritä.

– Läksin vähän riskillä katsomaan, mihin rahkeet riittävät. Meinasin hyytyä puolivälissä, mutta hyvä joukkuehenki auttoi. Me vedettiin siinä Ninan kanssa vuorotellen ja Suvi tuli välillä rinnalle. Sain kyllä otettua itsestäni aivan kaiken irti, Blomqvist tunnusti.

Lähde: Urheiluliitto