Suomen miesten käsipallomaajoukkue jatkoi hyviä otteitaan Vantaalla pelattavassa MM-karsintaturnauksessa ja otti perjantaisen Viro-voiton jatkoksi tasapelipisteen Georgialta lauantaina. Maalein 29-29 (15-18) päättynyt ottelu vei Suomen hyvin lähellä jatkopaikkaa karsinnan toiseen vaiheeseen.

Ottelu alkoi Suomelta huomattavasti nihkeämmin kuin perjantaina Viroa vastaan. Hyökkäyspelissä Suomella oli vaikeuksia löytää aukkoja Georgian puolustuksesta ja toisessa päässä kenttää sen enempää puolustus- kuin maalivahtipelikään ei ottelun alussa toiminut toivotusti.

Etenkin Georgian Irakli Kbilashvili oli vaikea pideltävä Suomelle ja Georgia hankkiutui nopeassa tahdissa neljän maalin johtoon. Suomi alkoi vähitellen saada juonesta kiinni, mutta puolustuksessa oli yhä vaikeuksia fyysisen vastustajan kanssa ja välillä hyvin toimineessa hyökkäyspelissäkin tuli turhia teknisiä virheitä. Ottelu eteni Georgian niukassa johdossa tauolle saakka eron oltua ensimmäisen 30-minuuttisen jälkeen kolme maalia.

Toiselle jaksolle Suomi tuli uudella ilmeellä. Mikael Mäkelä maalilla teki heti alkuun muutaman tärkeän torjunnan ja neljä pikamaalia heittäneen Max Granlundin johdolla tilanne kääntyi nopeasti Suomen eduksi neljällä maalilla.

Toisen jakson avauskymmenminuuttisen maalisuman jälkeen Suomen hyökkäyspeli muuttui tahmeammaksi ja Georgia pääsi vähitellen taas peliin mukaan. Suomi puolusti kuitenkin hyvin ja Mäkelä otti hyviä torjuntoja. Aivan lopussa Georgia pääsi maalilla johtoon, mutta Suomi tuli vielä tasoihin ja kesti Georgian viimeisen hyökkäyksen, jossa pelikellon käytyä loppuun pelattiin vielä kolme sekuntia, mutta tuloksetta.

Suomen vaihtopenkin päähän palannut päävalmentaja Ola Lindgren oli lopulta pisteeseen tyytyväinen.

– Ensimmäinen jakso oli vaikea, emme olleet puolustuksessa oikein kunnolla mukana. Ottelun edetessä puolustus kuitenkin parani. Meillä oli mahdollisuudet voittaakin, mutta olemme pisteeseenkin hyvin tyytyväisiä, Lindgren sanoi.

– Loppu oli aika dramaattinen, mutta pistejako oli varmaan kaikkineen aika oikeutettu lopputulos.

Ottelussa nähtiin myös uusi maalintekijä, kun Santeri Vainionpää heitti ensimmäisen maalinsa miesten maajoukkueessa. Seitsemän maalia heittänyt Benjamin Helander puolestaan rikkoi sadan maajoukkuemaalin rajan.

Suomi kohtaa MM2023-karsintaturnauksen päätösottelussaan sunnuntaina 7.11. kello 15.00 alkaen Ison-Britannian. Päätöspäivän toisessa ottelussa kohtaavat Viro ja Georgia. Lauantain tasapelin myötä Suomelle riittää viimeisessä ottelussa varmuudella tasapelikin jatkopaikkaan.

– Nyt palaamme takaisin majapaikkaan ja aloitamme heti uuden latautumisen sunnuntain otteluun, Lindgren totesi.

Käsipallon MM-karsintaa, Vantaa

Suomi – Georgia 29-29 (15-18)

Maalintekijät, maalit (7m maalit):
Suomi: Max Granlund 7, Benjamin Helander 7 (2), Fredrik Karlsson 4, Robin Granlund 3, Gusten Montonen 3, Roni Syrjälä 3, Viktor Grönmark 1, Santeri Vainionpää 1
Georgia: Irakli Kbilashvili 8, Teimuraz Orjonikidze 7, Erekle Arsenashvili 5, Revaz Chanturia 5 (2), Khazein Rustamov 2, Irakli Chikovani 1, Giorgi Dikhaminjia 1

2 min ulosajot ja ottelusta sulkemiset:
Suomi 4 x 2 min: Fredrik Forss 2 x 2 min, Viktor Grönmark 1 x 2 min, Fredrik Karlsson 1 x 2 min
Georgia 8 x 2 min: Irakli Chikovani 3 x 2 min (sulkeminen 3 ulosajon takia), Irakli Kbilashvili 1 x 2 min, Teimuraz Orjonikidze 1 x 2 min, Erekle Arsenashvili 1 x 2 min, Revaz Chanturia 1 x 2 min, Giorgi Dikhaminjia 1 x 2 min

Lähde: Käsipalloliitto