Annimari Kortteen uusi pomo kertoo, miten hän valmensi kansainvälisen tason seitsenottelijan huipputason pika-aituriksi – ”Hän on nyt nopeampi ja vahvempi”

© Kuva: Getty Images

Hollantilainen pika- ja aitajuoksuvalmentaja Bart Bennema vei moniottelijana aloittaneen Dafne Schippersin 200 metrin juoksun maailmanmestariksi. Helsingin-vieraillullaan Bannema kertoi nykyisen juoksijatähtensä Nadine Visserin tiestä kansainvälisen tason seitsenottelijasta huipputason pika-aituriksi.

– Moniottelut ovat hyvä alku kenelle tahansa yleisurheilijalle. Se tarjoaa hyvän pohjan ja paljon yleisurheilutaitoja, Bennema totesi Huippu-Urheilu-Uutisten, SUL:n Valmentajayhdistyksen ja Urhean yhdessä organisoimalla valmennusklinikalla.

Hoogkarspelissa, Pohjois-Hollannissa varttunut Visser oli 13-vuotiaaksi telinevoimistelija, ennen kuin siirtyi yleisurheilun pariin. Parikymppisenä hän kokosi seitsenottelussa 6467 pistettä ja juoksi Pekingin MM-kilpailujen seitsenottelussa 100 metrin aitajuoksun 12,81.

Viime kesänä Visser, 26, oli Tokion olympiakisoissa 100 metrin aitajuoksun viides ja pudotti myöhemmin Zürichissä maansa ennätyksen 12,51:een.

– Kesti kolme vuotta pudottaa nuo kolme sekunnin kymmenystä 12,81:stä 12,51:een. Luulin, että se olisi helppoa, koska Nadine kehittyi niin nopeasti ensin 13,20:een, sitten 13 sekuntiin ja edelleen 12,81;een. Nuo kolme kymmenystä olivat kuitenkin ne vaikeimmat ja erityisesti tuo viimeinen kymmenys, Bennema tunnusti Helsingin luennollaan.

– Miksi? Koska Nadinesta tuli nopeampi ja vahvempi, mikä hänen tekniikallaan aiheutti vaikeuksia juoksun lopussa. Hänen vahvuutensa ovat aina olleet 5-6 ensimmäistä aitaa. Siksi hän varmaan onkin halliratojen, muttei ulkoratojen arvokisamitalisti.

Visserin palkintokaapista löytyy hallikilpailuista 60 metrin aitajuoksun MM-pronssi ja kaksi 60 metrin aitajuoksun Euroopan mestaruutta.

Lähde: Urheiluliitto


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.