Golftähti Matilda Castrenin kausi käyntiin – jaossa valtava palkintopotti

© Kuva: Getty Images

Viime vuoden kesäkuussa pelatussa Mediheal Championshipissa tullut uran ensimmäinen golfin LPGA Tour -voitto toimii Matilda Castrenin pääsylippuna torstaina käynnistyvään kauden 2022 avauskilpailuun. Hilton Grand Vacations Tournament of Champions -nimeä kantavaan viime kauden voittajien kilpailuun on kutsuttu 29 pelaajaa. Kilpailu pelataan Orlandossa, Lake Nona Golf & Country Clubin par 71 -kentällä.

Tiistaina 27 vuotta täyttänyt Castren pelasi edellisen kilpailunsa kaksi kuukautta sitten, kun hän kilpaili LPGA Tourin finaalikilpailussa. Sen jälkeen hän ehti piipahtaa Suomessa lomailemassa ja viettämässä joulua.

Viime viikolla Castren äänestettiin kolmanneksi Vuoden urheilija -äänestyksessä. Se oli komea kunnianosoitus historian ensimmäiselle suomalaiselle LPGA Tour -voittajalle ja Solheim Cup -pelaajalle.

Tämän viikon kilpailukenttä on Castrenille entuudestaan tuttu, sillä hän osallistui viime vuoden helmikuussa Lake Nonassa pelatun Gainbridge LPGA -kilpailun maanantaikarsintaan. Silloin ovet eivät vielä auenneet itse kilpailuun, mutta nyt sitä pelkoa ei ole.

”On todella suuri kunnia olla näiden 29 pelaajan joukossa täällä voittajien kilpailussa”, viime kaudella LPGA Tourin kokonaiskilpailussa sijalle 27 sijoittunut Castren sanoo.

Valmistautuminen tähtiä vilisevään kilpailuun ei ole sujunut aivan toivotusti, sillä Castren sairastui koronaviruksen aiheuttamaan tautiin joululomansa aikana. Nyt kaikki on kuitenkin kunnossa ja hän on tervehtynyt pelikuntoon. Castren lensi kilpailupaikalle Orlandoon sunnuntaina ja maanantaina oli ohjelmassa ensimmäinen tutustuminen kenttään.

”Kävin pelaamassa yhdeksän reikää. Keli oli todella tuulinen, mutta se tulee olemaan erilainen itse kilpailussa. Pelasin toisen harjoituskierroksen tiistaina. Innolla lähdetään kisaan, täällä on hienot puitteet ja kenttä on todella hyvässä kunnossa”, Castren kertoo.

Hilton Grand Vacations Tournament Of Championsin palkintopotti on 1,5 miljoonaa dollaria. Kilpailu pelataan Pro-Am-kilpailuna, jossa jokaisen ammattilaisen kanssa samassa ryhmässä pelaa kaksi amatööriä tai julkisuudesta tuttua henkilöä. Castrenin ryhmässä pelaavat baseballin Hall of Fameen valittu Ivan Rodriguez ja amerikkalaisen jalkapallon puolella saman kunnian saanut Brian Urlacher.

Kutsuvieraiden joukossa on myös kaikkien aikojen menestynein naisgolfari Annika Sörenstam, joka asuu Lake Nonan alueella.

Viime vuoden Tournament of Championshipin voittoa juhli yhdysvaltalainen Jessica Korda. Hän on mukana tämänkin vuoden kilpailussa, kuten myös hänen siskonsa, maailmanlistan ykkönen, Nelly Korda. Yksi kilpailun mielenkiintoisimmista osallistujista on Michelle Wie West, joka palailee kilpagolfin pariin loukkaantumisten ja äitiysloman jälkeen.

Castrenin kauden avauskilpailun otteita voit seurata Elisa Viihde Viaplay -palvelusta ja V Sportin kanavilta. Lähetys käynnistyy torstaina kello 19.00. Castrenin aloittaa kierroksensa 10. tiiltä kello 16.09.

Lähde: Matilda Castrenin tiedote


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.