Ohhoh! Skandaalin hiihtopiireissä aiheuttanut huijauskeino ei ole kielletty Pekingin olympialaisissa – IL: Suomikin pohtii nyt käyttöä: ”Kaikki ottavat”

© Kuva: Juha Tamminen

Pari viikkoa sitten Falunissa järjestetystä Skandinavia Cupissa skandaalin aiheuttanut kielletty fluorivoide ei ehkä olekaan kielletty Pekingin olympialaisissa.

C8-luokan fluorivoide on kielletty EU:ssa, mutta Pekingissä säännöt voivat olla toiset kuin Euroopassa. Eri hiihtomaajoukkueet ovatkin edelleen hämmentyneitä, mitkä säännöt ovat voimassa olympialaisissa, jotka alkavat 4. helmikuuta.

Norjalainen Dagbladet kysyi asiaa Kansainväliseltä hiihtoliitolta (FIS), ja FIS vahvisti, ettei voide ole tällä hetkellä kielletty Kiinassa.

Vaikka voide sallittaisiinkin Pekingissä, siitä aiheutuu myös toinen ongelma: koska aine on EU:ssa kielletty, sen vieminen maasta pois ei myöskään ole sallittua.

Suomen hiihtomaajoukkueen voitelupäällikkö Mika Venäläinen on kommentoinut tilannetta Iltalehdelle. Myös Suomi saattaa ottaa C8-voiteet käyttöön olympialaisissa.

– Seuraamme, mikä on tilanne. Pyrimme olemaan samalla viivalla. Jos Kiinassa ei valvota, otamme mahdollisesti vanhat tuotteet mukaan, Venäläinen paljastaa IL:lle.

Optiwaxin suksihuoltaja Seppo Koivula uskoo, että C8-voiteet ovat Pekingissä laajasti käytössä.

– Luulen, että kaikki ottavat sen pakista, jos tullissa ei viedä pois. En näe siinä mitään väärää. Eihän kukaan lähde toiseksi parhaalla tuotteella kisaan.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.