Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen rikkoi 60 metrin aitajuoksussa maaliskuisten Belgradin MM-kilpailujen tulosrajan ennätyksellään 7,68 Helsingissä sunnuntaina. Ennätyksellään Manninen nousee Suomen kaikkien aikojen hallitilastossa jaetulle neljännelle sijalle.

– Kunto on aika lailla sama kuin viime vuonna, mutta tekniikka on mennyt eteenpäin. Juoksu tulee vähän korkeammalla ja niin sanottu sivujalka toimii pikkuisen paremmin, Manninen kertaili kuluvan talven hyvää virettä.

Mannisen edellinen ennätys oli 7,75 . Sen hän juoksi aiemmin tänä talvena Tampereella. Vaikka Helsingissä juoksu kulki mainiosti, Manninen näkee, että ennätystä on talven mittaan varaa parantaa.

– Nyt huomasin, etten ollut ihan palautunut toiseen juoksen, mutta siinäkin tuli sama aika. Manninen viittasi finaaliin, jossa hän juoksi 7,68 kuten alkuerässä. Finaalin ajat eivät kuitenkaan ole tilastokelpoisia, sillä viimeisen aidan korkeus oli asetettu väärin.

– Alkueräjuoksu oli nyt sähäkkä. Tampereella juoksu oli jo voimakasta, mutta nyt se oli myös sähäkkää, Manninen arvioi.

Toiseksi sijoittui alkuerissä ennätyksensä 7,82 juossut Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Santeri Kuusiniemi. Finaalissa Kuusiniemi paransi lukemiin 7,78 ja oli toinen, mutta aika ei ole tilastokelpoinen. Kankaanpään Seudun Leiskun Pyry Santahuhta oli kolmas. Hän juoksi alkuerissä 8,13 ja finaalissa 8,16,

Naisten 60 metrin aitajuoksun voitti Helsingin Kisa-Veikkojen Anni Siirtola ajalla 8,42.

Lähde: SUL:n tiedote