Taitoluistelulegenda Katarina Witt on kommentoinut venäläistähti Kamila Valijevan dopingkäryä.

Riippumaton testausjärjestö ITA vahvisti 15-vuotiaan Valijevan, joka voitti olympiakultaa Pekingin kisojen joukkuekilpailussa, dopingkäryn. 25. joulukuuta annetusta näytteestä löytyi trimetatsidiiniä.

Kaksi olympiakultaa 1980-luvulla voittanut Witt ei halunnut syyttää nuorta Valijevaa tapahtuneesta. Saksalainen kommentoi asiaa Instagramissa.

– Viimeisimmät olympiauutiset taitoluistelusta koskettavat minua syvältä. Kamila Valijeva, tämä nuori tyttö ja ihmelapsi, joka on lumonnut maailmaa urheilullisuudellaan ja sulollaan, on 15-vuotiaana alaikäinen. Häntä ei kuulu syyttää. Tämä skandaali on dramaattinen käännekohta hänen nuorella ja lupaavalla urallaan. Toivon vilpittömästi, että hänen puolellaan on tarpeeksi ihmisiä, jotka suojelevat häntä, jotta hän ei mene rikki, avautui Witt.

– Urheilijana noudattaa luottohenkilöiden neuvoa. Tässä tapauksessa valmentajan ja lääkintätiimin. Sitä vain luottaa, että he tietävät, mikä on oikein ja mikä väärin!!! Kamila oppi neloishyppynsä ahkeruudella ja rohkeudella. Doping ei auta!!! Eikä ainakaan hänen taiteelliseen karismaan! Jos jotain pitää tehdä, niin vastuussa olevat aikuiset on laitettava ikuisesti pois urheilusta!!!

Koko julkaisu tästä.